Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. února 2021 10:57
Čas čtení 0:41
Daniel Mikolášik

Vakcína Pfizer/BioNTech chrání před koronavirem na více než 95 %. Těžkému průběhu dokáže zabránit až na 99 %

ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Vakcína dramaticky redukuje riziko vážného průběhu choroby, tvrdí izraelské ministerstvo zdravotnictví.

Vakcína Pfizer/BioNTech poskytuje téměř 96procentní ochranu před nákazou. Informuje o tom izraelské ministerstvo zdravotnictví, které zveřejnilo nejnovější údaje z očkovací kampaně proti koronaviru.

Jak píše La Presse, nejnovější data ukazují, že po podání dvou dávek vakcíny dokáže vakcína chránit před onemocněním covid-19 na 95,8 procent.

Doporučeno
Na Novém Zélandu žijeme, jako by pandemie neexistovala, říká Kristýna. Plat třikrát vyšší než doma si užívá (Rozhovor) Na Novém Zélandu žijeme, jako by pandemie neexistovala, říká Kristýna. Plat třikrát vyšší než doma si užívá (Rozhovor) 20. února 2021 10:48

Kromě toho také vakcína chrání před závažným průběhem nemoci až na 99,2 procenta. Při prevenci hospitalizace či smrti je vakcína účinná na 98,9 %.

„Vakcína dramaticky redukuje riziko vážného průběhu nemoci a úmrtí a tento vliv lze vidět v našich statistikách nemocnosti,“ uvedl generální ředitel odboru izraelského ministerstva zdravotnictví Chezi Levi.

Domů
Sdílet
Diskuse