Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. února 2021 21:27
Čas čtení 2:16
Dominik Vetrák

Kino verze Justice League stojí za h**no, tvrdí jeden ze šéfů studia Warner Bros.

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Už v březnu uvidíme vylepšenou verzi od původního režiséra Zacka Snydera.

18. března uvidíme téměř 4hodinovou verzi Justice League od režiséra Zacka Snydera, který projekt nedokončil kvůli sebevraždě své dcery. Následně ho dokončoval Joss Whedon, který dělal dotáčky a přidával různé scény. Některé chtěl mít ve filmu sám, jiné chtělo studio.

Vznikl tak film tvořený třemi silnými vizemi, který ve finále vůbec nefungoval a tento mix pohřbil i samotnou kvalitu filmu, který měl nastartovat svět DC komiksových filmů. Snímek však propadl a plány se změnily.

Zdá se, že kompetentní lidé ve studiu Warner Bros. věděli o chabé kvalitě filmu dávno před premiérou. Vanity Fair udělalo velký profil pro Justice League a následný Snyderův Cut, kde se kromě jiných baví i se samotným Zackem Snyderem, ale i anonymním výkonným zaměstnancem ve Warner Bros.

Doporučeno
Proč Wanda a Vision mluvili s diváky jako Deadpool? Kdo je ve skutečnosti Agnes a co znamenal tajemný konec epizody? Proč Wanda a Vision mluvili s diváky jako Deadpool? Kdo je ve skutečnosti Agnes a co znamenal tajemný konec epizody? 20. února 2021 15:30

„Když jsme konečně viděli, co Whedon natočil, bylo to otupující. Bylo to hrozné. Celá ta sekvence s ruskou rodinou na konci – tak zbytečné. Každý to věděl. Bylo to trapné období, kdy si nikdo nechtěl přiznat, jaký kus ho*na to celé je,“ řekl.

Zack Snyder dosud Whedonovu verzi nikdy neviděl a zřejmě nikdy neuvidí. Z toho, co se dozvěděl, si myslí, že Whedon se studiem přepsal a přetočil asi 3/4 filmu. Není to ale výhradně chyba Josse Whedona. Změny se děly už během Snyderova natáčení, no a pokračovaly i po nástupu Josse Whedona, který natáčel množství scén na základě rozkazů studia.

Justice League Snyder Cut
Zdroj: Warner Bros. Pictures

Studio Warner Bros. Snyderovi například nedovolilo zakomponovat romantickou linku mezi Lois Lane a Brucem Waynem aka Batmanem, což mělo v Batmanovi vytvořit vnitřní konflikt v momentě, kdy se měli pokusit znovu oživit Supermana. Lois stále milovala Supermana, a tak by měl Batman další dilema.

Kromě toho Snyderovi oznámil tehdejší CEO Warner Bros., že svou 4hodinovou verzi musí zkrátit na 2 hodiny. Snyder si neuměl představit, jak to má dokázat. Představit nové hrdiny, božské megazáporáky a zároveň do filmu zakomponoval humor a odlehčené scény, které si žádalo samotné studio.

Vzhledem k tomu, že Snyder a jeho manželka Deborah, se kterou film produkoval, velmi trpěli kvůli smrti jejich dcery, rozhodli se film opustit. Neměli síly dále bojovat se studiem a byli si vědomi, že Joss Whedon i tak dostává stále více prostoru a moci nad filmem. Whedon jej tedy dokončil a výsledek nepotěšil absolutně nikoho.

Justice League Snyder Cut
Zdroj: Warner Bros. Pictures

Okamžitě po premiéře se fanoušci začali ozývat a dožadovat se vydání Snyder Cutu, tedy Snyderova sestřihu a vize. Dlouhá léta studio tvrdilo, že nic takového neexistuje, ale opak byl pravdou. Snyder měl svou 4hodinovou verzi s sebou na notebooku a ukazoval ji přátelům.

Henry Cavill, Ben Affleck, Gal Gado, Jason Momoa a další častokrát lobbovali za to, aby se tato verze filmu dokončila a vypustila. Fanoušci dokonce koupili banner na Times Square, kde se dožadovali Snyder Cutu.

Také si zaplatili letadlo, za kterým na banneru vlálo: Release The Snyder Cut. Den po 2. výročí premiéry snímku předseda Warner Bros. Toby Emmerich rozhodl, že je načase poslechnout fanoušky. Zavolal tedy Snyderovým a zeptal se jich, zda by do toho šli. Studio původně chtělo vydat nedokončený sestřih bez triků, hudby a podobně, což ale Snyder odmítl.

Podle něj by se díky tomu ve studiu cítili lépe a měli by klid od hlučných fanoušků a celého internetu, ale zároveň by vydali další špatnou verzi filmu. Snyder je přesvědčil, ať mu dají dalších 70 milionů dolarů na dotočení nových scén a dokončení všech efektů.

Warner Bros. mu vyhověno a výsledek uvidíme už za měsíc na HBO Max. Snyder ale nedostane ani cent. Aby mohl se studiem lépe vyjednávat a snadněji si prosazovat svá rozhodnutí, rozhodl se vzdát se výplaty.

Domů
Sdílet
Diskuse