Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. února 2021 10:07
Čas čtení 0:46
Tereza Šnajdrová

V brněnské školce byly zachyceny 3 případy jihoafrické mutace koronaviru

V brněnské školce byly zachyceny 3 případy jihoafrické mutace koronaviru
Zdroj: TASR/Roman Hanc
NEWS BRNO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Tři případy nákazy potvrdila laboratoř Elisabeth Pharmacon.

Ve třech vzorcích z brněnské mateřské školky byla potvrzena nákaza jihoafrickou mutací koronaviru. Na Twitteru to napsal ředitel laboratoře Elisabeth Pharmacon Omar Šerý, který zároveň uvedl, že laboratoř má rychlý způsob, jak jihoafrickou mutaci analyzovat do dvou hodin. Mutace z jihu je výrazně nakažlivější a podle odborníků také snižuje účinnost některých vakcín.

Doporučeno
Vláda chce na 3 týdny zakázat pohyb mezi okresy. Zavřít se mají i školy a školky Vláda chce na 3 týdny zakázat pohyb mezi okresy. Zavřít se mají i školy a školky 26. února 2021 7:18

Laboratoře Elisabeth Pharmacon právě potvrdily sekvenováním jihoafrickou mutaci u všech tří avizovaných vzorků z brněnské školky. Zároveň bylo potvrzeno, že máme k dispozici rychlý způsob jak analyzovat jihoafrickou mutaci (do 2 hodin) několikabodovou analýzou podezřelých vzorků,“ napsal Šerý.

Domů
Sdílet
Diskuse