Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. března 2021 6:51
Čas čtení 1:12
Katarína Danková

Biblická kolekce Ricka Owense: Frustrace a napětí z pandemie

Biblická kolekce Ricka Owense: Frustrace a napětí z pandemie
Zdroj: youtube.com/rickowens
MÓDA
Uložit Uložené

Návrhář známý svým avantgardním a apokalyptickým stylem přináší kolekci inspirovanou biblickým místem.

Nejnovější dámská kolekce amerického módního návrháře Ricka Owense na podzim/zimu 2021 byla odprezentována začátkem března. Jak jsme u tohoto designera zvyklí, modely působily apokalyptickým dojmem a prezentovány byly na pochmurném místě.

Návrhářova tvorba tentokrát nese název Gethsemane, čímž pravděpodobně odkazuje na Getsemanskou zahradu v Jeruzalémě, která je známým místem v příběhu Ježíše Krista, který se v ní měl modlit večer před smrtí. Kolekce tedy symbolicky nese něco tragického, beznadějného, ale i futuristického a postkatastrofického.

Doporučeno
Boty na podpatku i pro pány? Rick Owens nepřestává udivovat a servíruje nám androgynní obuv za více než 54 tisíc korun Boty na podpatku i pro pány? Rick Owens nepřestává udivovat a servíruje nám androgynní obuv za více než 54 tisíc korun 13. dubna 2020 21:20

Pro Ricka Owense svět končí už pár let a každá jeho kolekce je tímto poselstvím nabitá. Tentokrát se však z důvodu nekončící pandemie jako by se tento pocit umocňoval. Hra s materiály, siluetami a přeexponovaností modelů jen zvýrazňuje boj proti zažitým módním stereotypům.

Domů
Sdílet
Diskuse