Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. března 2021 17:25
Čas čtení 1:04
Vojtěch Vanda

Klusák: Německá televize RTL nám ukradla V síti. Zvažujeme právní kroky

Klusák: Německá televize RTL nám ukradla V síti. Zvažujeme právní kroky
Zdroj: Aerofilms
NEWS ČESKO V SÍTI VÍT KLUSÁK
Uložit Uložené

Vít Klusák, režisér úspěšného filmu V síti, se na sociálních sítích nestačil divit. Německá televize RTL uvedla velice podobný film poté, co si vyžádala kopii V Síti s tím, že by jej chtěla v Německu distribuovat.

„Právě jsme zjistili, že nám německá televize RTL ukradla V SÍTI. Schválně kolik společných rysů odhalíte!“ napsal v pondělí rozhořečný status na Facebook režisér Vít Klusák, jehož dokumentární film, jenž získal Českého lva nebo Cenu české filmové kritiky, sdílel hodně společných rysů s novým dokumentem, který uvedla televize RTL

Doporučeno
Tereza z dokumentu V síti žije v polyamorním vztahu Tereza z dokumentu V síti žije v polyamorním vztahu 21. ledna 2021 14:48

Podle Klusáka, jak zjistil iROZHLAS.cz, je produkce RTL v lednu kontaktovala a vyžádala si kopii filmu s tím, že by jej mohla koupit a uvést na německý trh. Pak si to ale rozmyslela. Nový snímek z německé produkce přitom vypadá podobně; kulisy se stejně jako v českém dokumentu podobají dětskému pokojíku, celou situaci sleduje štáb, a herci nápadně připomínají nezletilé děti.

Domů
Sdílet
Diskuse