Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. března 2021 10:44
Čas čtení 1:55
Vojtěch Vanda

Sčítání lidu 2021 začne už v pátek. K čemu je dobré a proč je povinné?

Sčítání lidu 2021 začne už v pátek. K čemu je dobré a proč je povinné?
Zdroj: Sčítání 2021
NEWS ČESKO SČÍTÁNÍ LIDU 2021
Uložit Uložené

Sčítání lidu není jen nutným zlem. Konečný výsledek je obvykle souborem velice přínosných informací, které něco přinesou každému.

Česko odpočítává poslední dny do dalšího sčítání lidu. Začátek akce Sčítání 2021, která se na našem území koná jednou za deset let, je naplánován na půlnoc mezi 26. a 27. březnem. Účast na sčítání obyvatel Česka je ze zákona povinná, a za nevyplnění příslušných formulářů, o kterých se více dozvíš zde, hrozí pokuta. Tím, že se účastníš, pomůžeš nejen úřadům, ale hlavně sobě. Jak?

Doporučeno
Sčítání lidu 2021: Jak vyplnit formulář, kde jej sehnat a na co se připravit Sčítání lidu 2021: Jak vyplnit formulář, kde jej sehnat a na co se připravit 18. března 2021 9:31

Sčítání lidu je jednou z nejtradičnějších statistik vůbec. Na českém území se sčítáme již od roku 1869, přičemž čerstvé informace o různorodosti obyvatelstva získáváme každých 10 let. Nejedná se o žádnou světovou raritu, v zahraničí je tento interval úplně stejný. 

Domů
Sdílet
Diskuse