Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2021 18:32
Čas čtení 1:13
Martin Mičuda

Nová Alpina B8 Gran Coupé je ještě výkonnější než BMW M8, má výkon 621 koní

Nová Alpina B8 Gran Coupé je ještě výkonnější než BMW M8, má výkon 621 koní
Zdroj: Alpina
TECH
Uložit Uložené

Rozdíl mezi variantou od Alpiny a M derivátem je menší než kdykoliv předtím.

Značka Alpina dlouhá léta představuje jakýsi mezník mezi nejsilnějšími běžnými a vrcholnými M verzemi od BMW. V modelových řadách, kde mnichovský výrobce nenabízí plnohodnotné M (7 či X7), dokonce štafetu přebírá právě „ladič“ z Buchloe. K velmi zajímavé situaci ale došlo v případě řady 8, kde Alpina právě představila variantu B8 Gran Coupé, která je výkonnější i než BMW M8 Gran Coupé. 

Jak je zvykem, i v tomto případě platí, že základem pro úpravy není zmíněné M, ale „jen“ slabší osmiválcové provedení M850 xDrive. To v sériovém stavu disponuje výkonem 390 kW / 530 koní a 750 Nm, technici z Alpiny však z dvakrát přeplňovaného 4,4litrového V8 vydolovali až 457 kW / 621 koní a 800 Nm. V důsledku toho Alpina B8 překonává i M8 s výkonem 600 koní, zapomínat ale nesmíme na nadále nejvýkonnější, variantu o 625 koních s dodatkem Competition.

Alpina, B8 Gran Coupé,
Zdroj: https://www.alpina-automobiles.com/en/models/b8/images-videos/
Domů
Sdílet
Diskuse