Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
8. dubna 2021 15:01
Čas čtení 0:46
Kamila Šebestová

Kněz na východě Slovenska překvapil během kázání: Miluji Marvel, DCčka, Supermana a Thora

Kněz na východě Slovenska překvapil během kázání: Miluji Marvel, DCčka, Supermana a Thora
Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures/Marvel Studios
NEWS
Uložit Uložené

Během svého kázání několikrát zmínil hrdiny z Marvelu a DC Comics.

„Miluji Marvel, DC komiksy, Supermana a Thora,” přiznal otec Peter Iľko na začátku svého kázání. „Všechno mám následované a líbí se mi to. Jsou to hrdinové.“ Dodal, že pokud by ho chtěli věřící zkoušet, sleduje i Falcon a Winter Soldier. „Superman, nicméně to jak zasvítil očima, tak vše propálil. A obyčejný Batman ho zabil,“ nadchl se nad schopnostmi superhrdinů. 

Dodal, že každý z hrdinů potřeboval pro svou sílu něco speciálního. Potom přešel k Ježíši. „Řekl by superhrdinům – hoši, já jsem porazil svět svou pokorou,“ vysvětlil. Hrdiny z Marvelu a DC Comics zmínil v souvislosti s Velikonocemi. Snažil se objasnit jejich podstatu a zdůraznit, jaké hodnoty jsou během nich důležité.

Filmový odborník nekonvenčním kázáním Ježíše vs. Avengers pobavil stovky diváků. Příspěvky fary v Ľutine neměly ještě nikdy takový vysoký počet lajků na Facebooku. Řeckokatolický kněz Peter Iľko tak mírně naboural předsudek, že církev je zastaralá a konzervativní instituce. Posluchačům dal najevo, že existují i progresivní kněží, kteří mají podobné zájmy jako dnešní generace. 

Fanoušků Marvelu jsou po celém světě miliony, nejvíce je jich podle portálu The Statesman překvapivě v Jižní Koreji. I v Česku a na Slovensku se najde mnoho fanoušků těchto fantasy filmů.

Doporučeno
Marvel má naplánované filmy a seriály až do roku 2027 Marvel má naplánované filmy a seriály až do roku 2027 13. ledna 2021 21:47
Domů
Sdílet
Diskuse