Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. dubna 2021 11:06
Čas čtení 1:28
Tereza Šnajdrová

Registrace očkování Covid 65+: Jak se zaregistrovat a kdy přijde řada na mladší ročníky

Registrace očkování Covid 65+: Jak se zaregistrovat a kdy přijde řada na mladší ročníky
Zdroj: TASR/František Iván
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Na padesátníky se dostane hned o měsíc později.

Od středy 14. dubna se rezervační systém očkování proti koronaviru otevře i pro osoby starší 65 let. O vakcínu od včerejšího dne mohou zažádat i další skupiny chronicky nemocných pacientů, kteří například kvůli intelektové nedostatečnosti či jiným postižením nedokážou dodržovat protiepidemická opatření, stojí na webu Česko Očkuje.

Doporučeno
Reprodukční číslo R stouplo nad hodnotu 1, přibylo 3 843 nově nakažených Reprodukční číslo R stouplo nad hodnotu 1, přibylo 3 843 nově nakažených 13. dubna 2021 8:16

Ačkoliv bývalý ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) předjímal, že rezervační systém pro osoby starší 65 let bude otevřen hned po Velikonocích, nakonec se tak stane zhruba o týden později. Od středy 14. dubna se budou moci na očkování proti koronaviru zaregistrovat všichni občani starší 65 let a od pondělí byla registrace dokonce umožněna i dalším skupinám chronicky nemocných pacientů.

Harmonogram očkování

V lednu byla rezervace spuštěna pro osoby nad 80 let, v březnu pak přišla řada na sedmdesátníky a chronické pacienty a o měsíc později se mohou zaregistrovat i občané starší 65 let. Kdy přijde řada na mladší ročníky?

Domů
Sdílet
Diskuse