Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. dubna 2021 16:40
Čas čtení 0:45
Tímea Krauszová

Johnson & Johnson do Evropy zatím nedorazí. Distribuce se zastavila kvůli problémům s krevními sraženinami

Johnson & Johnson do Evropy zatím nedorazí. Distribuce se zastavila kvůli problémům s krevními sraženinami
Zdroj: TASR - Jakub Kotian
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Případy trombóz v USA prošetřují úřady, distribuce do Evropy je pozastavena.

Distribuce americké vakcíny proti koronaviru Johnson & Johnson do evropských států se opozdí. V nejbližších týdnech očekávalo zásilku těchto vakcín několik evropských zemí, i v Česku jsme počítali s prvními dodávkami již v dubnu. Důvodem odkladu jsou případy trombózy, které se objevily po očkování v USA. Tamní úřady už doporučily pozastavit využívání této vakcíny.

Vzácný problém se sraženinami

Společnost Johnson & Johnson odložila distribuci své vakcíny do Evropy kvůli případům krevních sraženin, které se objevily po očkování v USA. „Tyto případy vyhodnocujeme s evropskými zdravotnickými úřady. Rozhodli jsme se distribuci v Evropě odložit,“ informují v oficiálním stanovisku.

Doporučeno
Registrace očkování Covid 65+: Jak se zaregistrovat a kdy přijde řada na mladší ročníky Registrace očkování Covid 65+: Jak se zaregistrovat a kdy přijde řada na mladší ročníky 13. dubna 2021 11:06

Americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) a Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) již případy krevních sraženin zkoumají a americké vládě doporučily očkování touto vakcínou pozastavit. Krevní sraženiny se objevily u žen ve věkovém rozmezí 18 až 48 let a příznaky se vyskytly 6 až 13 dní po očkování. Jde celkem o šest případů, které se dále prošetřují.

Domů
Sdílet
Diskuse