Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. dubna 2021 18:47
Čas čtení 0:27
Ondřej Jarůšek

Komunisté ukončili toleranci menšinové vládě Andreje Babiše

Komunisté ukončili toleranci menšinové vládě Andreje Babiše
Zdroj: Matej Divizna/Getty Images
POLITIKA ANDREJ BABIŠ KSČM
Uložit Uložené

„Dohoda o toleranci byla ukončena,“ řekla pro Deník N Vostrá.

Komunisté ukončili toleranci menšinové vládě Andreje Babiše. Informoval o tom Deník N, pro který to potvrdila poslankyně KSČM Miloslava Vostrá. „Dohoda o toleranci byla ukončena,“ řekla Deníku N.

O tom, že KSČM vypoví dohodu o toleranci, mluvil v Poslanecké sněmovně i šéf KSČM Vojtěch Filip. Jak informuje zpravodajský server iDNES, podle Filipa byl návrh o založení státní banky, který předložilo hnutí ANO, z časového hlediska nerealistický.

Doporučeno
Registrace očkování Covid 65+: Jak se zaregistrovat a kdy přijde řada na mladší ročníky Registrace očkování Covid 65+: Jak se zaregistrovat a kdy přijde řada na mladší ročníky 13. dubna 2021 11:06

Poslankyně Vostrá dále pro Deník N doplnila, že KSČM v budoucnu podpoří návrhy, které se slučují s programem strany. „Budeme hlasovat pro ty návrhy, které budou v souladu s naším programem, takže ad hoc,“ uvedla.

Díky dohodě o toleranci mohla dosud Babišova menšinová vláda s pomocí komunistů získat ve Sněmovně při hlasování potřebnou většinu.

Domů
Sdílet
Diskuse