Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. dubna 2021 12:00
Čas čtení 0:57
Vojtěch Vanda

Flegr žádá vládu, aby „propustila na svobodu“ všechny žáky testované PCR testy

Flegr žádá vládu, aby „propustila na svobodu“ všechny žáky testované PCR testy
Zdroj: s povolením Jaroslava Flegra
NEWS JAROSLAV FLEGR
Uložit Uložené

To, že musí tito žáci nosit ve třídách roušky, považuje evoluční biolog za zhůvěřilost.

Evoluční biolog Jaroslav Flegr napsal na Twitter výzvu vládě České republiky. Páteční výzva se týká žáků testovaných na koronavirus PCR testy, které jsou efektivnější a přesnější než antigenní testy, jež pro žáky zajistila vláda. „My, chaberští evoluční biologové, žádáme vládu ČR, aby propustila na svobodu všechny PCR testované žáky,“ vyzývá Flegr.

Doporučeno
Flegr: Čtvrtá vlna brzy skončí. Léto bude ve znamení boje s dezinformátory a cizími mutacemi  Flegr: Čtvrtá vlna brzy skončí. Léto bude ve znamení boje s dezinformátory a cizími mutacemi 31. března 2021 14:00

Podobní žáci mají podle Flegra právo na to, aby nemuseli na hodinách nosit roušky„Po PCR testu nemůže člověk 2-3 dny nikoho nakazit. Je zhůvěřilost, aby žáci, jimž sponzor obstaral místo antigenních (testů) PCR testy, museli nosit v hodinách roušky,“ myslí se biolog, jenž své prohlášení nazval Chaberskou výzvou.

Domů
Sdílet
Diskuse