Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. dubna 2021 22:19
Čas čtení 0:55
Adam Smeták

Putin udělil agentům za útok ve Vrběticích řád Hrdiny Ruska, myslí si investigativní novinář Bellingcatu

Putin udělil agentům za útok ve Vrběticích řád Hrdiny Ruska, myslí si investigativní novinář Bellingcatu
Zdroj: TASR – Michal Svítok
NEWS
Uložit Uložené

Přední investigativní novinář ze skupiny Bellingcat Christo Grozev pokládá ocenění dvojice Miškin a Čepiga za důsledek úspěchu jejich operace v České republice.

V sobotou večer premiér Babiš (ANO) a vicepremiér Hamáček (ČSSD) oznámili, že existuje vážné podezření ze zapojení ruských agentů do výbuchu muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014. Na konto toho bylo rozhodnuto o vyhoštění 18 ruských diplomatů z České republiky.

Celý případ momentálně rozplétá také investigativní portál Bellingcat. Jejich přední investigativec Christo Grozev předpokládá, že dvojice podezřelých agentů za útok v Česku na přelomu let 2014 a 2015 dostala od Vladimira Putina řád Hrdiny Ruské federace.

Doporučeno
Do výbuchu muničního skladu byli zapojeni ruští agenti, kteří otrávili Skripala, píše Respekt Do výbuchu muničního skladu byli zapojeni ruští agenti, kteří otrávili Skripala, píše Respekt 17. dubna 2021 20:43
Domů
Sdílet
Diskuse