Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2021 9:38
Čas čtení 0:36
Jakub Paulík

Režim Kim Čong-una se opět pustil do USA: Brzy zažijete krizi, kterou nebudete schopni zvládnout

Režim Kim Čong-una se opět pustil do USA: Brzy zažijete krizi, kterou nebudete schopni zvládnout
Zdroj: Getty Images/Korea Summit Press Pool
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Vztahy mezi KLDR a USA zůstávají napjaté. Severní Korea také prohlásila, že se nezúčastní olympijských her v Japonsku.

Korejská lidově demokratická republika (KLDR) zareagovala na kritiku USA a zvedla výstražný prst. Prezident USA Joe Biden totiž nedávno prohlásil, že nukleární program KLDR je „vážnou hrozbou pro americkou i celosvětovou bezpečnost“. V dalším vyjádření ministerstvo vnitra USA označilo Severní Koreu za „jeden z nejvíce represivních a totalitních států světa,“ píše CNN.

Doporučeno
Sestra Kim Čong-una posílá vzkaz Spojeným státům: Pokud chcete klidně spát, nedělejte to, co vás o spánek připraví Sestra Kim Čong-una posílá vzkaz Spojeným státům: Pokud chcete klidně spát, nedělejte to, co vás o spánek připraví 16. března 2021 9:06

Kwon Čong-kun, ředitel odboru pro americké záležitosti KLDR, považuje kritiku jejich jaderného programu za útok na právo státu na obranu. Podle jeho názoru jde o pokračování nepřátelské politiky vůči KLDR, kterou USA provádí již přes půl století.

Domů
Sdílet
Diskuse