Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. května 2021 14:42
Čas čtení 1:32
Vojtěch Vanda

„Jsem nebinární avokádo.“ Mladé Pirátstvo a mládežníci TOP 09 se do sebe pustili kvůli genderu

„Jsem nebinární avokádo.“ Mladé Pirátstvo a mládežníci TOP 09 se do sebe pustili kvůli genderu
Zdroj: Česká pirátská strana
NEWS
Uložit Uložené

Členka TOP Týmu, mládežnického sdružení TOP 09, si zavtipkovala na účet nebinárních lidí. Její vyjádření sklidilo kritiku i od předsedkyně Mladého Pirátstva, proto se později omluvila.

„Dobře, dám teda prostor genderovému šílenství. Má nová identita bude nebinární avokádo,“ napsala na svůj Twitter členka sdružení TOP Tým mládežníků TOP 09, která vystupuje jako victoriaivandottir. „Šprým“, který vzešel ze středu zastánců liberálně konzervativní strany, ale mnozí neocenili. Mezi kritiky byla i předsedkyně Mladého Pirátstva Georgia Hejduková.

Doporučeno
Ezra Švagr: Jsem demisexuál, nebinární, ale v poslední době se trochu kloním i k identitě trans muže (Rozhovor) Ezra Švagr: Jsem demisexuál, nebinární, ale v poslední době se trochu kloním i k identitě trans muže (Rozhovor) 4. února 2021 12:00

„Já ani nevím, co na tohle napsat. Jen bych se chtěla zeptat TOP Týmu, zda jsou tyhle věci u nich normální, nebo je to nějaký excess?“ zeptala se veřejně na Twitteru předsedkyně Hejduková zastánců mládežníků TOP 09 kvůli inkriminovanému tweetu.

Domů
Sdílet
Diskuse