Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2021 17:17
Čas čtení 0:57
Tereza Šnajdrová

Středoškoláci se od 24. května vrátí do školních lavic. Rotační výuka na druhém stupni základních škol končí

Středoškoláci se od 24. května vrátí do školních lavic. Rotační výuka na druhém stupni základních škol končí
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministr zdravotnictví Robert Plaga to uvedl na pondělní tiskové konferenci.

Vláda na pondělní tiskové konferenci představila nová rozvolnění, mezi která patří například i konec rotační výuky a návrat středoškoláků do školních lavic. Mimo to se do provozu vrátí i ubytovací zařízení, která však budou moci fungovat pouze za přísných hygienických podmínek. 

Doporučeno
Přehledně: Co se mění od dnešního dne? Otevírají se zahrádky hospod, fitness centra a řada přišla i na kulturní akce Přehledně: Co se mění od dnešního dne? Otevírají se zahrádky hospod, fitness centra a řada přišla i na kulturní akce 17. května 2021 10:34

Výrazné rozvolnění se bude týkat školství, a to především středoškoláků, kteří se od 24. května vrátí do školních lavic. „V případě antigenních testů se žáci budou testovat 1x týdně,“ uvedl ministr školství Robert Plaga. K teoretické výuce se mohou vrátit i vysoké školy, pro které platí stejné podmínky a studenti navíc musí dodržovat rozestupy 1,5 metru.

Domů
Sdílet
Diskuse