Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. června 2021 15:06
Čas čtení 0:53
Tereza Šnajdrová

Ženám během pandemie koronaviru narostla průměrná mzda více než mužům

Ženám během pandemie koronaviru narostla průměrná mzda více než mužům
Zdroj: Unsplash/LinkedIn Sales Solutions/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Rozdíl v průměrném mzdě obou pohlaví se snížil z 18 % na 15,9 %.

Pandemie koronaviru nám přinesla jen málo dobrého. Z finančního hlediska však lze mluvit o jednom vítězství a tím je nárůst průměrné mzdy žen. Ještě v roce 2019 byl rozdíl v průměrné mzdě obou pohlaví 18 %, přičemž loni se tento rozdíl snížil na 15,9 %, informuje Deník. I to je ale nejisté. Snížení rozdílu může souviset s vyplácením bonusů v oborech, kde aktuálně dominují ženy.

Doporučeno
Koronavirus v Česku: Pandemie slábne, očkování je v plném proudu. V neděli přibylo jen 90 případů Koronavirus v Česku: Pandemie slábne, očkování je v plném proudu. V neděli přibylo jen 90 případů 7. června 2021 10:42

Mzdy žen se zvyšovaly rychlejí, a to nejen podle krajů, ale i podle vzdělanostních skupin a velikosti firem,“ okomentoval zvýšení průměrné mzdy žen Dalibor Holý z Českého statistického úřadu. „Největší nárůsty najdeme u zdravotních sester, pracovníků sociálních služeb a učitelů základních škol, což jsou typická ženská zaměstnání,“ doplnil pak. 

Domů
Sdílet
Diskuse