Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. června 2021 16:30
Čas čtení 1:06
Tereza Šnajdrová

Poslanci dnes řešili násilí na ženách. Podle Okamury by byla ideálním trestem kastrace

Poslanci dnes řešili násilí na ženách. Podle Okamury by byla ideálním trestem kastrace
Zdroj: ČTK/Vondrouš Roman
NEWS
Uložit Uložené

Poslanecká sněmovna dnes diskutovala o nepřiměřených trestech za násilí na ženách.

Jedním z hlavních témat, o němž dnes diskutovali poslanci ve Sněmovně, bylo zpřísnění trestů za násilné chování vůči ženám. V plénu zaznělo, že za znásilnění by mělo být považováno i to, když oběť není schopna projevit svou vůli nebo není schopna klást odpor. Předseda SPD Tomio Okamura zase mluvil o tom, že ideálním trestem by měla být kastrace.

Doporučeno
„Kvůli podpoře homosexuálů mě nedali na kandidátku ANO,“ tvrdí poslankyně, která chce změnit definici znásilnění v zákoně „Kvůli podpoře homosexuálů mě nedali na kandidátku ANO,“ tvrdí poslankyně, která chce změnit definici znásilnění v zákoně 9. června 2021 14:33

Mezi prvními vystoupila předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, která stejně jako Barbora Kořanová (ANO) vyjádřila podporu pro změnu definice znásilnění a vyzdvihla i kampaň Chce to souhlas, která vznikla pod spolkem Amnesty International. K nim se přidal i poslanec Jakub Michálek (Piráti) a oznámil, že pod záštitou ústavně-právního výboru se bude pořádat odborný seminář ve Sněmovně, jenž se bude zabývat návrhem na redefinici trestného činu znásilnění.

Domů
Sdílet
Diskuse