Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
19. června 2021 15:28
Čas čtení 0:33
Jakub Paulík

Moskvu zaplavila varianta delta. Takovou dynamiku šíření viru jsme ještě neviděli, prohlásil primátor

Moskvu zaplavila varianta delta. Takovou dynamiku šíření viru jsme ještě neviděli, prohlásil primátor
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Rusko zápasí s variantou delta mimo jiné zaváděním povinného očkování.

Hlavní město Ruska eviduje každým dnem stále více případů onemocnění covid-19. Koronavirus se v Moskvě šíří rapidní rychlostí zejména vinou indické mutace známé jako varianta delta. Ta je o 40 až 60 % infekčnější než britská varianta.

V sobotu v Moskvě přibylo dalších 9 120 případů nákazy, což je pro město nový denní rekord. Z nich až 90 % představuje mutace z Indie. Sobotní případy z Moskvy tvoří více než polovinu nových onemocnění v celé zemi. Za dva týdny se počet případů ztrojnásobil.

Doporučeno
Jaký pohled mají na očkování mladí lidé? Chlubí se jím, těší se, vtipkují, ale také podléhají dezinformacím Jaký pohled mají na očkování mladí lidé? Chlubí se jím, těší se, vtipkují, ale také podléhají dezinformacím 18. června 2021 12:57

„Jsme svědky obrovské dynamiky, kterou jsme během předchozích vln neviděli,“ upozornil primátor hlavního města Sergej Sobianin. Hlavní hygienik Moskvy proto nařídil, aby alespoň 60 % zaměstnanců podniků, provozoven a služeb povinně přijalo očkování. Městu totiž reálně hrozí, že bude mít přetížené nemocnice.

Aktuálně je v Rusku očkováno dvěma dávkami pouze přibližně 10 % obyvatel. V zemi se očkuje především vakcínou Sputnik V. Vakcínu od Pfizer-Biontech ruská vláda zakázala používat.

Domů
Sdílet
Diskuse