Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. června 2021 17:01
Čas čtení 0:47
Daniel Mikolášik

Němci chtějí v zápase proti Maďarsku osvětlit stadion v barvách duhy. Reagují tak na Orbánův anti LGBT+ zákon

Němci chtějí v zápase proti Maďarsku osvětlit stadion v barvách duhy. Reagují tak na Orbánův anti LGBT+ zákon
Zdroj: Unsplash/Daniel James/voľne na použitie
SPORT
Uložit Uložené

K návrhu města se připojují i aktivisté a fanoušci, kteří chtějí tímto gestem vyjádřit nesouhlas s homofobním postojem maďarské vlády.

Na středu 23. června jsou naplánovány poslední zápasy skupinové fáze mistrovství Evropy. V rámci skupiny F proti sobě v Mnichově nastoupí Německo a Maďarsko. Němci při této příležitosti plánují stadion FC Bayernu Mnichov známý jako Allianz Arena osvětlit duhovými barvami jako reakci na maďarský anti LGBT+ zákon, informuje Deutsche Welle.

Během uplynulého týdne maďarský parlament schválil návrh zákona o ochraně před pedofilií. Ten byl však rozšířen o zákaz propagace sexuálních menšin mezi nezletilými lidmi.

Doporučeno
FOTO: „Dostávám výhrůžky smrtí, protože jsem gay,“ říká organizátor LGBT demonstrace v Praze. Maďarský zákon vyvolal vlnu odporu FOTO: „Dostávám výhrůžky smrtí, protože jsem gay,“ říká organizátor LGBT demonstrace v Praze. Maďarský zákon vyvolal vlnu odporu 19. června 2021 10:37

V praxi to znamená, že lidé pod 18 let nebudou moci být ve školách vystavováni „pornografickému obsahu“ nebo jakémukoli obsahu, který podle maďarské vládní strany „podporuje změnu pohlaví a homosexualitu“.

Domů
Sdílet
Diskuse