Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
22. června 2021 8:53
Čas čtení 0:48
Richard Bonde

Na láhev Coca-Coly s vlastním potiskem si nemůžeš napsat slovo lesbian nebo trans. Slovo nazis ano

Na láhev Coca-Coly s vlastním potiskem si nemůžeš napsat slovo lesbian nebo trans. Slovo nazis ano
Zdroj: Coca-Cola
NEWS COCA-COLA
Uložit Uložené

Online konfigurátor ti nedovolí napsat ani frázi Black Lives Matter.

Na americké stránce Coca-Coly nedávno přibyl konfigurátor, pomocí nějž si může zákazník navrhnout láhev nápoje s vlastním designem za atraktivních 6 dolarů (zhruba 130 korun). Řada potenciálních objednavatelů lahví na míru si ale na stránce všimla nepříjemného faktu.

Podle příspěvků na Twitteru považuje konfigurátor Coca-Coly za nepřijatelná i slova, která žádným způsobem ofenzivní nejsou. Naopak, slova, která podle zdravého rozumu ofenzivní jsou, se na láhev dají bez problémů napsat.

Doporučeno
Ronaldo odstranil láhev ze záběru na tiskovce. Hodnota společnosti Coca-Cola spadla o 84 miliard korun Ronaldo odstranil láhev ze záběru na tiskovce. Hodnota společnosti Coca-Cola spadla o 84 miliard korun 16. června 2021 8:04

Jedním ze slov, které e-shop blokuje, je anglické slovo Palestine – zřejmě tak naráží na nepokoje v Palestině a Izraeli, které v posledních měsících otřásly celým světem. Absurdní je, že slovo Israel se na láhev napsat dá.

Dalším výrazem, který by si na lahvích zasloužil své místo, je Black Lives Matter – ani ten se však přes „cenzuru“ konfigurátoru nedostane. Bez problémů se ale obejde slovo Nazis.

Doporučeno
Ruský trenér reagoval na Ronaldovo odmítání Coca-Coly. Na tiskovce vzal obě láhve, jednu si otevřel a s chutí se napil Ruský trenér reagoval na Ronaldovo odmítání Coca-Coly. Na tiskovce vzal obě láhve, jednu si otevřel a s chutí se napil 17. června 2021 18:41

Konfigurátor nepřijme ani výrazy lesbian a trans, se slovem gay však problém nemá. V konfigurátoru se navíc dá zvolit několik designů etikety, mezi nimiž je kromě mnoha i duhová.

V případě nevhodného výrazu informuje konfigurátor svého zákazníka pod textovým polem pro vložení vlastního textu. Podle chybové hlášky jsou výše zmíněná slova „potenciálně ofenzivní, obchodními známkami nebo jmény celebrit“.

Své zákazníky ale vyzývá, aby v případě nesouhlasu s chybovou hláškou kontaktovali jejich tým na pomoc zákazníkům a chybu nahlásili.

Doporučeno
VIDEO: Jarmolenko se vysmál Ronaldovi. Dal před sebe Coca-Colu i Heineken a firmám vzkázal, ať se mu ozvou VIDEO: Jarmolenko se vysmál Ronaldovi. Dal před sebe Coca-Colu i Heineken a firmám vzkázal, ať se mu ozvou 18. června 2021 9:50
Domů
Sdílet
Diskuse