Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. června 2021 9:38
Čas čtení 1:13
Tereza Šnajdrová

Zikmund z Prague Pride: Výroky Zemana mají obrovský dopad na zdraví všech LGBT+ lidí

Zikmund z Prague Pride: Výroky Zemana mají obrovský dopad na zdraví všech LGBT+ lidí
Zdroj: TASR/Martin Baumann
NEWS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Prezident Miloš Zeman v nedělním pořadu Partie řekl, že transgender osoby mu jsou bytostně odporné.

Prezident Miloš Zeman se v nedělním pořadu Partie na CNN Prima NEWS opřel do radikálních bojovnic za politická práva žen, hnutí Me Too, ale také do festivalu Prague Pride, který hájí lidská práva. „Jestli si necháte přeoperovat pohlaví, dopouštíte se trestného činu sebepoškození,“ řekl směrem k transgender osobám, které mu prý jsou „bytostně odporné.“ Co na jeho výroky říkají pořadatelé festivalu Prague Pride?

Doporučeno
Zeman: Transgender osoby jsou mi bytostně odporné Zeman: Transgender osoby jsou mi bytostně odporné 27. června 2021 12:19

Tyto výroky mají obrovský dopad na zdraví všech LGBT+ lidí a neměly by vůbec zaznívat. Lidé mají myšlenky na sebevraždu, není to přínosné. Do poradny Sbarvouven.cz se na nás obrací LGBT+ lidé v psychické nepohodě, mnohdy i s myšlenkami na sebevraždu, a to především ze strachu z nepřijetí společností a svým okolím,“ řekl pro REFRESHER Daniel Zikmund. 

Domů
Sdílet
Diskuse