Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. června 2021 12:19
Čas čtení 0:49
Ondřej Jarůšek

Zeman: Transgender osoby jsou mi bytostně odporné

Zeman: Transgender osoby jsou mi bytostně odporné
Zdroj: TASR/Martin Baumann
NEWS
Uložit Uložené

Prezident se vyjádřil mimo jiné na téma kontroverzního maďarského zákona.

Prezident Miloš Zeman dnes vystoupil v pořadu Partie na CNN Prima NEWS, kde se mimo jiné vyjádřil i na téma kontroverzního zákonu, který schválil maďarský parlament. Ten například zakazuje zmínky o homosexualitě nebo změně pohlaví před dětmi. Zákon odsoudilo 17 zemí EU, podle Zemana by se ale tyto státy neměly vměšovat do záležitostí Maďarska, uvádí CNN Prima News.

Doporučeno
Spolužák na mě křičel, že by mě měli vzít do Osvětimi, říká 14letý transgender chlapec Michael Spolužák na mě křičel, že by mě měli vzít do Osvětimi, říká 14letý transgender chlapec Michael 25. dubna 2021 9:30

Ohledně transgender lidí Zeman řekl, že mu jsou „odporní“. „Dovedu pochopit homosexuály, lesbičky a tak dále. Ale víte, koho vůbec nechápu? To jsou ti transgender,“ říká prezident. Operativní změnu pohlaví přirovnal k trestnému činu sebepoškozování. „Každý operační zákrok je rizikem. A tihleti transgender jsou mi opravdu bytostně odporní,“ dodal Zeman.

Prezident se dále domnívá, že sexuální orientace je soukromá věc každého člověka a nevidí důvod, proč by sexuální menšiny měly demonstrovat. V takovém případě se podle něj „vyvyšují nad ostatní“. Být mladší, tak by prý v Praze svolal demonstraci heterosexuálů.

Doporučeno
FOTO: „Dostávám výhrůžky smrtí, protože jsem gay,“ říká organizátor LGBT demonstrace v Praze. Maďarský zákon vyvolal vlnu odporu FOTO: „Dostávám výhrůžky smrtí, protože jsem gay,“ říká organizátor LGBT demonstrace v Praze. Maďarský zákon vyvolal vlnu odporu 19. června 2021 10:37

Proti maďarskému zákonu se před nedávnem demonstrovalo v Praze před budovou maďarského velvyslanectví. Shromáždění svolal člen Mladého Pirátstva Kryštof Stupka.

„Je neslýchané, že země v EU kopíruje homofobní zákony od Putina. Věřím, že EU by měla být víc lidskoprávně založená a fakt se bojím, že když teď nedáme svůj nesouhlas najevo, podobné scapegoating taktiky budou pokračovat a dostanou se i nám,“ vysvětlil pro REFRESHER, proč se demonstraci rozhodl zorganizovat.

Domů
Sdílet
Diskuse