Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. července 2021 16:10
Čas čtení 5:46
Ondřej Jarůšek

Karlos Vémola na sebe před zápasem s Marpem vytvořil velký tlak, ale právě to je jeho motor, říká Pavol Neruda (Rozhovor)

Karlos Vémola na sebe před zápasem s Marpem vytvořil velký tlak, ale právě to je jeho motor, říká Pavol Neruda (Rozhovor)
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT OKTAGON MMA
Uložit Uložené

S Pavolem Nerudou jsme si popovídali o nejbližším turnaji Oktagon 26, ale například také o zápase Karlos Vémola vs. Marpo.

Nejkrásnější turnaj roku pod širým nebem na pražské Štvanici už je za dveřmi a ještě předtím, než se jej dočkáme, má organizace Oktagon MMA pro fanoušky připravené ještě dvě akce. Tou první bude ve čtvrtek 22.7. tisková konference Oktagon Time, kde se dozvíme novinky a plány do konce roku, a v potom v pátek vypukne hudební festival Oktagon Summer Fest s Rytmusem, Marpem a dalšími známými hudebníky.

O všech těchto nadcházejících událostech jsme si popovídali se spoluzakladatelem organizace Oktagon MMA Pavolem Nerudou, s nímž jsme probrali i vysoce očekávaný boxerský zápas Karlose Vémoly s Marpem, který se uskuteční v listopadu v pražské O2 areně. Co si Pavol Neruda myslí o prohlášení Terminátora, že raperovi dá první KO ve své kariéře? I to se v rozhovoru dozvíš.

Informace o turnaji Oktagon 26
Kdy: Sobota 24.7.2021 od 18:00
Kde: Štvanice v Praze, živý přenos na Oktagon.tv
Hlavní hvězdy turnaje: Samuel „Pirát“ Krištofič, Lucie Pudilová, Miloš Petráček, Matúš Juráček, Tato Primera, Lucia Szabová a další.

Kompletní karta turnaje Oktagon 26

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Na turnaji Oktagon 26 došlo ke změně v hlavním zápas kvůli zranění Karlose Vémoly, kterého nahradí Pirát. Jak reagoval Naruszczka a jeho tým na výměnu soupeře? Měli výhrady, nebo byli připraveni, že se to může stát?

Ondra (Novotný, pozn, red,) je připravoval na to, že k tomu může dojít. Karlos dopředu hlásil zdravotní problémy, je to ale velký bojovník a chtěl za každou cenu do toho zápasu jít. Čekali jsme tedy na vyjádření doktorů a snažili jsme se ten zápas zachránit, nakonec ale padlo rozhodnutí, že nebude. Celé to ale nějakou dobu trvalo a tým Naruszczky věděl, že to může nastat, takže na to připravení byli.

Byl Pirát volbou číslo jedna na náhradu Karlose Vémoly? Nebo jste zvažovali i jiné jméno? Na sociálních sítích se toho zápasu dožadoval například Alex Lohoré, kterého Karlos už jednou porazil.

Ano, první volbou pro nás byl Pirát. Má za sebou sérii výher, je připravený, má tu správnou váhu a jeho cesta vedla k tomu, že on byl volbou číslo jedna.

pirát
Zdroj: OKTAGON MMA

Pro Piráta je to už druhá šance stát se v Oktagonu šampionem. Poprvé mu to ve welteru nevyšlo s Kozmou a teď to má ve střední váze další šanci, i když teď je to prozatímní titul. Myslíte si, že to na něj vytváří větší tlak, že stojí před svou druhou šancí, nebo naopak je to pro něj o to větší motivace?

Myslím si, že to je velká motivace. On žil tímto zápasem už dlouho. Fanoušci Oktagonu ví, že se o tomto zápase mluví čtyři roky od doby, kdy se v roce 2017 stal šampionem Oktagon Výzvy 2. Vyzýval tehdy Karlose a už se o tom mluvilo, potom mělo dojít k tomu zápasu v jiné organizaci a tak dále. Tančí kolem sebe tak strašně dlouho, že pro Piráta to je splněný sen. Sám říkal, že to je jeden z jeho životních cílů. Pro tento den žil a dýchal celé roky, takže si myslím, že je obrovsky namotivovaný.

Přichází to ve správný moment Pirátova života, protože prošel i osobnostní proměnou směrem k lepšímu a velmi dobře si nastavil hlavu. Když jsme si volali, tak říkal: „Normálně jsem si vizualizoval a posílal do vesmíru, že na Štvanici budu mít zápas. Nevím, jak se to stane, ale vím, že na Štvanici budu mít zápas.“ A bum, je to tady. Přichází to pro něj tedy ve výborný čas, je dobře nastavený, těší se na to, musí porazit Naruszczku a potom přijde ten jeho velký sen.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)


Bude tedy jeho cesta dál pokračovat jen ve střední váze? Mluvilo se totiž o tom, že by se vrátil i do welteru.Pokud zvítězí, podle jeho slov, tak bude pokračovat ve střední váze, pochopitelně i jako obhájce toho prozatímního titulu a potom toho velkého, pokud by zvítězil v dalším zápase. Ale samozřejmě uvidíme, jak se mu bude dařit.

Myslíte si, že se Vémola stihne s vítězem utkat ještě před zápasem s Marpem, nebo to bude až potom na konci roku, případně až v tom příštím?

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 100519 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Co si Pavol Neruda myslí o prohlášení Vémoly, že dá první KO ve své kariéře
  • Zda na akci Vémola vs. Marpo budou všechny zápasy v boxerském ringu
  • V jaké váhové kategorii boxerský zápas proběhne
  • Na jaký ženský zápas se na turnaji Oktagon 26 Pavol Neruda těší nejvíc a proč
Domů
Sdílet
Diskuse