Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
12. července 2021 11:39
Čas čtení 1:20
Viktor Kniš

Angličtí fanoušci se po zápase s Itálií utrhli ze řetězu: rvačky, rasismus a vandalismus

Angličtí fanoušci se po zápase s Itálií utrhli ze řetězu: rvačky, rasismus a vandalismus
Zdroj: Carl Recine/Getty Images
NEWS EURO 2021
Uložit Uložené

Londýn zaplavila neuvěřitelná drzost a nevychovanost anglických fanoušků.

Fanoušci Anglie absolutně nezvládli prohru na fotbalovém mistrovství Evropy. První projevy vandalismu přišly ještě před samotným zápasem, když se na stadion ve Wembley dobývaly davy rozhořčených fanoušků bez lístků. Zranili i několik policistů zajišťujících pořádek přímo na místě. Teprve po samotném zápase, ve kterém Anglie prohrála s Itálií po penaltovém rozstřelu, se naplno ukázala agresivita lidí, kteří drželi palce Angličanům. 

Videa z Twitteru zachycují, jak se fanoušci porvali s radujícími se Italy už přímo na stadionu. I když jde většinou o krátké videozáznamy, z nichž není jasný kontext, obsah sociální sítě spustil kritiku adresovanou Angličanům, kteří jsou známí svými projevy vandalismu, pokud nejsou spokojeni s výsledkem zápasu.

Důkazem, že chyba je pravděpodobně na jejich straně, jsou i záběry z míst, kde Angličané podporovali své reprezentanty. Na ulici po sobě zanechali nepořádek jako po pětidenním festivalu bez popelnic.

Samotní hráči Anglie, kteří neuspěli v penaltovém rozstřelu, čelí rasistickým útokům na sociálních sítích. Bukayo Saka, Marcus Rashford a Jadon Sancho se už dočkali i zastání od trenéra a britských politiků. 

Doporučeno
Česko na Euru končí. Dánsko postupuje po výsledku 1:2 Česko na Euru končí. Dánsko postupuje po výsledku 1:2 3. července 2021 19:57

„Každý, kdo se takto nechutně choval, není vítán při fandění našemu týmu. Uděláme vše, co je možné, abychom podpořili tyto hráče, a zároveň budeme trvat na nejtvrdších možných trestech pro lidi odpovědné (za toto chování, pozn. red.),“ konstatovala ve stanovisku anglická Fotbalová asociace.

Domů
Sdílet
Diskuse