Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. července 2021 15:02
Čas čtení 0:49
Tereza Šnajdrová

Babiš: Povinné očkování za této vlády určitě nebude

Babiš: Povinné očkování za této vlády určitě nebude
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
NEWS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Pro zavedení povinného očkování proti koronaviru premiér nevidí důvod.

Ve Sněmovně se stále vedou debaty o tom, zda by očkování proti koronaviru nemělo být povinné. Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) a ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) k tomu však není důvod. „Za této vlády nebude nikdy žádné povinné očkování,“ prohlásil při návštěvě náchodské nemocnice. Informoval o tom Deník N.

Doporučeno
Rotmistr z koronavirového oddělení v náchodské nemocnici: Pacienti ležící na plicní ventilaci nevnímají, že jsme vojáci (Rozhovor) Rotmistr z koronavirového oddělení v náchodské nemocnici: Pacienti ležící na plicní ventilaci nevnímají, že jsme vojáci (Rozhovor) 5. listopadu 2020 13:02

Za této vlády nebude nikdy žádné povinné očkování, ani zdravotníků, aby to bylo jasné. To je debata, nechť si ji příští vláda vede, ale já to tak nevidím, zkrátka není důvod. Jdeme metodou přesvědčování,“ řekl premiér s tím, že důležité je především udělat očkování dostupnějším pro širší veřejnost. 

S tím souhlasí i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). „Zavést povinné očkování je poměrně významný krok, pravděpodobně by kvůli tomu musel být změněn i zákon o veřejném zdraví. Jestli se někdy dostaneme s očkováním proti covidu k té povinnosti, samozřejmě možné to je v budoucnu, ale nemyslím si, že je to otázka současné doby. Tato otázka nyní na stole není,“ řekl.

Pandemie koronaviru v mnoha zemích sílí, avšak v Česku to vypadá, že naopak stagnuje. Denní počty nakažených klesají a v nemocnicích je podle webu ministerstva zdravotnictví aktuálně hospitalizováno pouze 35 pacientů. Mnozí odborníci však varují, že koncem léta přijde další vlna koronaviru i k nám.

Doporučeno
V Náchodě se začátkem roku šíření koronaviru vymklo kontrole. Situace byla děsivá, souhlasí starosta Jan Birke (Rozhovor) V Náchodě se začátkem roku šíření koronaviru vymklo kontrole. Situace byla děsivá, souhlasí starosta Jan Birke (Rozhovor) 29. března 2021 16:02
Domů
Sdílet
Diskuse