Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. července 2021 15:53
Čas čtení 0:54
Vojtěch Vanda

Hasiči v Praze zasahovali při požáru v Dubči. Uvnitř našli ohořelé lidské torzo

Hasiči v Praze zasahovali při požáru v Dubči. Uvnitř našli ohořelé lidské torzo
Zdroj: HZS Praha
NEWS
Uložit Uložené

Ranní požár v pražské Dubči se nezdál ničím zvláštní. Uvnitř hasiči ale následně nalezli lidské tělo.

Pražští hasiči zasahovali u požáru rodinného domu v pražské Dubči. Od pátečního rána hořela budova v ulici V Křížkách. Hasičům se povedlo dostat oheň pod kontrolu poměrně rychle, uvnitř domu však našli jedno ohořelé lidské torzo. Příčinu toho, jak se tělo dovnitř dostalo, nyní vyšetřují policisté společně s požárníky.

Doporučeno
Aktualizováno: Odsouzený podnikatel Roman Janoušek nastoupil do věznice Aktualizováno: Odsouzený podnikatel Roman Janoušek nastoupil do věznice 22. července 2021 10:14

 

„My jsme na místě měli dvě profesionální a jednu dobrovolnou jednotku. Hořelo ve vnitřní části rodinného domu v pražské Dubči. Zasahovali jsme tam krátce po půl šesté ráno. Použili jsme dva vodní proudy, jeden jsme použili vnitřkem budovy, druhý na střechu domu, aby nedošlo k rozšíření požáru,“ uvedl pro REFRESHER mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

 

Hasiči neměli s ohněm velké problémy, jelikož jej zvládli dostat pod kontrolu po dvaceti minutách, nicméně během likvidačních prací našli v domě nepříjemné překvapení. „Našli jsme ohořelé lidské tělo. Velitel zásahu zavolal policejního vyšetřovatele a koronera,“ dodal Kavka s tím, že nyní probíhá vyšetřování hasičů a policistů dohromady. Škody, které na nemovitosti vznikly, odhadli hasiči na půl milionu korun.

Další podrobnosti o tom, koho hasiči v domě našli, nyní nejsou k dispozici, jelikož probíhá vyšetřování. Podle Kavky se tento požár nijak nevymykal jiným požárům, ke kterým jsou požárníci voláni. Pražští hasiči letos evidovali již několik úmrtí při požáru, případ v Dubči je momentálně pátým v řadě

Domů
Sdílet
Diskuse