Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. července 2021 9:26
Čas čtení 0:58
Vojtěch Vanda

Češi mají další dvě medaile z olympiády! Jiří Lipták má zlato z trapu, stříbrným je ve stejné disciplíně David Kostelecký

Češi mají další dvě medaile z olympiády! Jiří Lipták má zlato z trapu, stříbrným je ve stejné disciplíně David Kostelecký
Zdroj: ČTK/Deml Ondřej
SPORT LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2020
Uložit Uložené

Neuvěřitelný úspěch českého trapu! Češi ovládli střeleckou disciplínu brokařů.

Ve čtvrtek se na letních olympijských hrách v Tokiu zrodil neskutečný úspěch české výpravy. Čeští trapisti, tedy střelci s brokovnicí David Kostelecký a Jiří Lipták, si to v superfinále rozdali o zlatou a stříbrnou medaili. Nádhernou bitvu rozčísl až rozstřel za stavu 43:43, ve kterém měl trochu více štěstí Lipták. I přesto ale oba suverénně ovládli tuto disciplínu, která pro Česko dopadla nejlépe, jak mohla.

Doporučeno
Představujeme česká olympijská želízka v ohni. Úspěch se čeká od Krpálka nebo Ondry, nadějně se jeví i ženský tenis Představujeme česká olympijská želízka v ohni. Úspěch se čeká od Krpálka nebo Ondry, nadějně se jeví i ženský tenis 27. července 2021 12:43

Tak to tu letos ještě nebylo. Ve čtvrtek ráno středoevropského času se do šestičlenného finále olympijské disciplíny trapu, tedy střelbě z brokovnic, dostali jak zlatý medailista z Pekingu David Kostelecký, tak jeho reprezentační kolega Jiří Lipták. Oba dva se suverénně prostříleli až do tříčlenného finále, kde si poradili se soupeřem z Británie, a v nejkrásnějším pohledu pro českého sportovního fanouška si to v superfinále rozdali o vítězství v disciplíně.

Blíže ke druhému zlatu měl Kostelecký, jenž měl náskok dvou bodů na Liptáka, ten však náskok dokonce překonal, a tak Kostelecký musel dotahovat. Rozhodnout tak musel až pátý terč v samotném rozstřelu, kde se závodníci střídají na střelnici se stejným diskem. Trochu více štěstí měl Lipták, který proměnil všechny své cíle, zatímco Kostelecký jednou klopýtl a získal pro českou výpravu „pouze“ stříbro.

Česká olympijský výprava tak zatím posbírala první zlatou medaili. Stříbrný Kostelecký se zařadil po bok stříbrného kanoisti Lukáše Rohana. Bronz zařídil pro český šerm po 113 letech Alexander Choupentich.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Český olympijský tým 🇨🇿 (@olympijskytym)

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Český olympijský tým 🇨🇿 (@olympijskytym)

Domů
Sdílet
Diskuse