Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. září 2021 9:30
Čas čtení 7:38
Dominik Vetrák

Shia LaBeouf: několikrát zatčený a špičkový herec, jehož kariéra asi skončila

Shia LaBeouf: několikrát zatčený a špičkový herec, jehož kariéra asi skončila
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY SHIA LABEOUF
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Shia LaBeouf strávil několik nocí ve vězení, má na krku obvinění ze sexuálního zneužívání, měl rasistické poznámky na policisty, vyhrožoval vlastním přítelkyním a svým metodickým herectvím znechutil své kolegy, protože se celé týdny nemyl.

Shia LaBeouf (jeho jméno se čte Šaja Labaf) letos oslavil teprve 35 narozeniny, ale za svou kariéru už zažil více skandálů, úspěchů a nepříjemných zkušeností, než hollywoodští veteráni, kteří jsou i dvakrát starší.

Strávil mnoho nocí ve vězení, vícekrát čelil různým obviněním, stěžovalo si na něj více hereckých kolegů a nedávno ho bývalá přítelkyně obvinila ze sexuálního obtěžování a z fyzického i psychického násilí. Má problémy s alkoholem a trpí posttraumatickou stresovou poruchou (PTSD), protože slyšel, jak neznámý pachatel znásilnil jeho matku.

Doporučeno
Mel Gibson nenáviděl Židy a bil svou ženu. Hollywood ho zavrhl, ale nakonec mu odpustil a Mel znovu natáčí oscarové filmy Mel Gibson nenáviděl Židy a bil svou ženu. Hollywood ho zavrhl, ale nakonec mu odpustil a Mel znovu natáčí oscarové filmy 20. května 2021 14:30

Většina jeho psychických problémů a problémového chování zřejmě pramení z dětství. Jak sám řekl, jeho rodiče byli divní. Ale milovali ho a on miloval je. Největším problémem byl asi jeho vztah s otcem, veteránem z Vietnamu, který ho napadal jak slovně, tak i fyzicky.

Během jednoho z flashbacků na válku ve Vietnamu údajně dokonce na Shiu namířil zbraň. Shia svého otce často doprovázel na setkání anonymních alkoholiků. Jeho otec pil a bral drogy, jistý čas byl i na odvykačce od heroinu. Jeho rodiče se později rozvedli a měli velké finanční problémy. Shia má s nimi dodnes skvělý vztah a podporuje je i finančně. 

Svůj vztah s otcem herec zachytil ve vynikajícím dramatu Honey Boy, pro které napsal i scénář a produkoval ho. Shia si tu zahrál svého otce a s pomocí herců Noaha Jupeho a Lucase Hedgese (ztvárnili Shiu ve věku 12 a 22 let) vyprávěl, jaké bylo žít s ním v domácnosti a protloukat se prvními hereckými rolemi.

Na Shiovi to evidentně zanechalo tvrdé následky. Herec má údajně sklony k násilí a agresivitě, trpí pocitem nadřazenosti a zneužívá ženy — psychicky i fyzicky. Alespoň to tvrdí herečka a zpěvačka FKA Twigs, se kterou chodil v době natáčení snímku Honey Boy. Herečka tam ztvárnila jednu z postav. 

V žalobě, kterou podala a dostalo se k ní Variety, je napsáno, že Shia mentálně a fyzicky zneužívá a využívá ženy a je nebezpečný. Jednoho dne se herečka údajně probudila s tím, že ji začal škrtit. Jindy zase vyhrožoval, že havaruje s autem, ve kterém jeli. 

Shia je známý tím, že se rád vcítí do své filmové role a někdy to až přehání. Během natáčení válečného filmu Fury s Bradem Pittem se například celé týdny nemyl, aby více pochopil, jak se cítila jeho postava zahrabaná v zákopech. V prvních týdnech natáčení si dokonce vyrazil vlastní zub a pořezal se na tváři. Údajně ho káral režisér David Ayer i hlavní hvězda filmu Brad Pitt, ale nepomohlo to a herec bydlel mimo štáb a ostatní kolegy.

Fury
Zdroj: Sony Pictures Entertainment

Asi tě tedy nepřekvapí, že jeho metodické herectví, jak se nazývá styl, kdy se herec chce co nejvíce vžít do postavy, lezlo na nervy i bývalé přítelkyni FKA Twigs. Ta ve zmíněné žalobě tvrdí, že se Shia snažil dostat do postavy chladnokrevného zabijáka ve filmu The Tax Collector odporným způsobem. Prý brázdil ulice Los Angeles a zabíjel toulavé psy.

Nabitou pušku si držel i vedle postele, kde spal. Prý měl strach, že je v noci někdo napadne, ale zároveň odmítal zamykat přední dveře. Herečka navíc tvrdí, že během dne náhodně spočítal polibky, které mu dala, a zlobil se na ni, pokud mu nevyšlo dostatečně vysoké číslo. Shia ji podle jejích slov i záměrně nakazil infekční pohlavní chorobou. 

Shia se k tomu vyjádřil následovně: „Nejsem v pozici, abych někomu říkal, jak se kvůli mému chování cítí. Pro své agresivní chování či alkoholismus nemám žádné výmluvy, jen logické odůvodnění. Škodil jsem sám sobě a lidem kolem mě po celé roky. V minulosti jsem ubližoval lidem, kteří jsou mi nejbližší. Stydím se za to a omlouvám se všem, kterým jsem ublížil. Nemám k tomu víc co říct.“

FKA Twigs není jediná žena, které Shia údajně ublížil. Shia si podle slov jeho právníka uvědomuje, že má vážné problémy, a hledá řešení přes odbornou pomoc. Svých činů lituje a prý se chce napravit.

Honey Boy
Zdroj: Amazon Studios

Shia byl několikrát ve vězení za různé menší i větší přestupky. Po 21. narozeninách ho na jednu noc zatkli, protože dělal opilý v obchodě výtržnosti.

Shia je mimochodem i známý plagiátor. Několikrát ukradl citáty a jiná umělecká díla jiným autorům, aniž by to vůbec někde zmínil. Také jeden z jeho krátkých filmů je postaven na povídce od autora jménem Daniel Clowes, kterému tak v podstatě ukradl příběh.

V roce 2012 získal roli v dvojfilmu Larse von Triera s názvem Nymfomanka velmi netradičním způsobem. Zentropa Productions, produkční společnost stojící za filmem, požádala herce v rámci konkurzu o fotky jeho penisu, což Shiu a jeho tým dost vystrašilo. Shia nakonec roli získal tak, že režisérovi poslal pornovideo, které natočil se svou tehdejší přítelkyní.

Nymphomaniac
Zdroj: Magnolia Pictures
Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 101618 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Kdy a jak ho znásilnila fanynka.
  • Proč v souvislosti s ním vzniklo tolik memes.
  • Jaké nejpodivnější věci v životě udělal.
  • Proč jsou Honey Boy a Peanut Butter Falcon jeho nejdůležitější filmy.
  • Proč kritizoval Spielberga a proč nenávidí sérii Transformers, kterou po 3. části opustil.
  • Proč se popral s Tomem Hardym.
Domů
Sdílet
Diskuse