Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. srpna 2021 11:42
Čas čtení 0:33
Richard Bonde

42letý milovník posilování a horolezectví zemřel na covid-19. Předtím se odmítal nechat očkovat

42letý milovník posilování a horolezectví zemřel na covid-19. Předtím se odmítal nechat očkovat
Zdroj: Getty Images/Gabriel Kuchta (ilustrační obrázek)
ZDRAVÍ KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Těžkému průběhu v nemocnici podlehl.

42letý muž, který miloval posilování a lezení po horách, podlehl onemocnění covid-19. Údajně zdravý a vysportovaný muž středního věku boj s virem nakonec prohrál. O případu informoval portál The Guardian.

Jeho máma a sestra varují své okolí, že muž nebyl ochoten nechat se očkovat a vakcínu odmítal. Jeho známí ho však označovali za „nejvíce fit“ a „nejzdravějšího“ člověka, jakého znali.

Doporučeno
Očkování bez registrace: Sestavili jsme přehled míst, kde se můžeš nechat očkovat hned. Stačí vystát frontu Očkování bez registrace: Sestavili jsme přehled míst, kde se můžeš nechat očkovat hned. Stačí vystát frontu 5. srpna 2021 11:01

Muž byl ještě čtyři týdny před svou smrtí v horách, kde stanoval. Když ho však napadl koronavirus, musel být hospitalizován a navzdory intenzivní péči nad následky těžkého průběhu onemocnění covid-19 nevyhrál.

„Myslel si, že pokud dostane covid-19, bude v pořádku. Myslel si, že bude mít lehký průběh. Nechtěl se nechat očkovat. Dávali mu každý lék,“ řekla jeho sestra.

„Moje máma ztratila svého syna, moje neteř svého otce,“ doplnila. „Toto je jasný příklad toho, že udělal největší chybu ve svém životě.“

Domů
Sdílet
Diskuse