Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. září 2021 14:30
Čas čtení 6:35
Martin Adam Pavlík

Conor McGregor: ze špičkového sportovce zloduchem plným nechutných urážek a výhrůžek. Co se to stalo s MMA zápasníkem?

Conor McGregor: ze špičkového sportovce zloduchem plným nechutných urážek a výhrůžek. Co se to stalo s MMA zápasníkem?
Zdroj: Getty Images/Ethan Miller
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Z uznávané MMA hvězdy a dvojnásobného šampiona UFC se stává stále větší padouch. Čím to je?

McGregor byl vždy známý „trashtalker“. Patří mezi ty úplně nejlepší. Má to v krvi. Lehce se umí soupeřům dostat do hlavy a už před zápasem pořádně zamíchat karty. Umí vyburcovat dav. I proto ho milují miliony fanoušků po celém světě a dokázaly by pro něj až vraždit. Přestože výměna názorů a nevraživost se soupeři byla v jeho kariéře přítomna vždy, na konci zápasu uměl Ir pokorně přijít za poraženými a podat si s nimi ruku, obejmout je, prohodit pár slov, jednoduše věděl, jak ukázat respekt. V jistý moment se však něco změnilo. 

„Ve spánku to dostanete, jste mrtví. Ty a tvá paní, zdaleka jsme neskončili.“ Z těchto slov, která Conor řekl, když seděl u klece se zlomenou nohou po druhé prohře v řadě s Dustinem Poirierem (přičemž navíc rukou imitoval pistoli u hlavy), skutečně mrazí. Tady už totiž končí všechny žerty. Jde ještě o „trashtalk“, nebo už o seriózní výhrůžku, kterou by měla začít řešit policie? Šlo o chvilkový zkrat nebo jen Notorious strhl v tom momentě masku a ukázal pravou tvář? Kde jsou hranice toho, co může bojovník v kleci či mimo ni říct nebo napsat? Ukazuje se, že třiatřicetiletý bojovník lehké váhy proráží stále hlubší dno a stává se stále zlomyslnějším. Dokázaly to i další nechutné urážky adresované Poirierově ženě.

Conor McGregor  Dustin Poirier
Zdroj: TASR/AP/John Locher

Twitterová válka šampionů

Už mu nejde o to, aby si do někoho jen tak uštěpačně rýpnul. Vysloveně se snaží kohokoli, kdo se odváží i jen jemně zkritizovat jeho výkon či chování, co nejkrutějším způsobem urazit a udeřit na tu nejcitlivější strunu. Ukázal to i tehdy, když Poiriera po posledním zápase podpořil Irův největší rival Khabib Nurmagomedov se slovy: „Dobro vždy zvítězí nad zlem,“ přičemž pod zlem myslel právě McGregora. Ir na to zareagoval na Twitteru větou: „Covid je dobro a otec je zlo?“ Pro vysvětlení tím narážel na smrt Khabibova otce Abdulmanapa, který v červenci minulého roku podlehl právě covidu. McGregor přitom dobře věděl, jak blízký vztah spolu měli, protože nebyl jen jeho otcem, ale už od malička i trenérem a tím největším motivátorem. Conor později vyjádření smazal.

Na drsný tweet následně zareagoval Khabibův dlouholetý kamarád, týmový kolega a zároveň bývalý šampion ve dvou váhových kategoriích (středně těžké a těžké), v současnosti komentátor UFC Daniel Cormier, přezdívaný DC. Podle něj zašel McGregor už příliš daleko a překročil všechny možné hranice. Pro ESPN prozradil: „Upřímně řečeno, když Conor dělá podobné věci, je těžké pochopit, jak stále může existovat takové množství lidí, kteří podporují tento typ chování.“ Cormier zároveň uvedl, že podle něj jde ze strany Ira o volání o pomoc. „Conor má všechny peníze na světě, má všechnu slávu, ale po těchto věcech by mu měl někdo pomoci přehodnotit jeho myšlení a zaměření. Dostat ho zpět na lepší místo. Je to smutné.“

Tlustý, ožralý, zm*d

Ir nezůstal nic dlužen své pověsti a DCho nazval na Twitteru tlustým, ožralí zm*dem a tvrdě pokračoval: „Daniel Cormier je tlustá trapnost. Každý den je ve stále horším stavu a kondici. Bůh mu žehnej. Opilý se předváděl na mediálním dni jen den předtím, než komentoval můj zápas. Opilý během své práce? Den předtím, než komentujete největší souboj v historii?“ Zápasník ale své tweety později opět smazal. „Nestarej se o to, co říkám, ani o to, jak se oblékám nebo jak vypadám. Měl by ses starat o chlapíky, co ti nakopávají zadek vždy, když vejdeš do oktagonu. Nejsem chlap, se kterým si musíš dělat starosti. Jsem hotový. Jsem v důchodu. Žiju svůj nejlepší život. Snaž se porazit ty, proti kterým bojuješ. Vypadni z internetu,“ vzkázal mu DC.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 102237 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jaký drsný odkaz poslal McGregorovi bývalý šampión střední váhy Michael Bisping. 
  • Do kterého významného bojovníka UFC se ještě irský zápasník obul a predikoval, že ho knokautuje.
  • Jaké má McGregor možnosti po zotavení ze zranění a zároveň šance vrátit se na vrchol.
  • Co si o jeho budoucí kariéře myslí ostatní uznávání lidé z MMA komunity.
Domů
Sdílet
Diskuse