Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. září 2021 7:56
Čas čtení 0:52
Radim Šlechta

První debata, v níž se střetli Babiš a Bartoš skončila hádkou. „Jste strašně nevychovaný člověk,“ řekl šéf Pirátů premiérovi

První debata, v níž se střetli Babiš a Bartoš skončila hádkou. „Jste strašně nevychovaný člověk,“ řekl šéf Pirátů premiérovi
Zdroj: se souhlasem Ivana Bartoše
NEWS ANDREJ BABIŠ IVAN BARTOŠ VOLBY DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY 2021
Uložit Uložené

Debata se nejvíce vyostřila, když došlo na téma covidové situace a jejích dopadů.

Premiér Andrej Babiš (ANO) se během debaty 360°: Hlas lidu na kanálu CNN Prima News pohádal s nejedním politickým oponentem. Pravidelně jim skákal do řeči a nechyběly ani osobní útoky. Nejvíce se kvůli covidové situaci hádal s předsedou Pirátů Ivanem Bartošem.

„V Čau, lidi vás taky nikdo nevyrušuje. Jste strašně nevychovaný člověk,“ nařkl předsedu vlády šéf Pirátů. „Že se nestydíte.“ 

Doporučeno
Vít Rakušan: Současná vláda nám ukradla budoucnost. Čelíme silám, které reálně ohrožují demokracii (Rozhovor) Vít Rakušan: Současná vláda nám ukradla budoucnost. Čelíme silám, které reálně ohrožují demokracii (Rozhovor) 17. srpna 2021 12:52

Situace se vyhrotila, když Bartoš premiérovi vyčítal současnou covidovou situaci a její dopady. Odstartovala to Babišova nedávná slova o tom, že jsme spolu s ostatními státy V4 (Česko, Slovensko, Polsko a Maďarsko) „best in covid“.

Podle premiéra jsme teď nejpromořenější země na světě, avšak podle ostatních je třeba nadále motivovat lidi k očkování. Podle Bartoše by mohlo pomoci dát lidem možnost vybrat si vakcínu „Lidé objektivně mají strach,“ řekl v debatě. Marian Jurečka z KDU–ČSL naproti tomu požadoval, aby stát uznával lidem přítomnost protilátek jako alternativu k testu.

Došlo i na důchody 

„Kvalitu života nemohu posuzovat absolutním měřítkem výše důchodu a zvyšováním důchodu,“ řekl v debatě k důchodům Marian Jurečka. Odpověděl tak Andreji Babišovi na argument, že současná vláda starobní důchody o poznání zvýšila.

Podle Jana Hamáčka z ČSSD je nutné, aby se důchodcům zvýšila kvalita života. Proto se chce vyhnout dalším plošným opatřením a znovu zavést plošné testování. „Musíme vrátit vše do normálu, aby se lidé normálně navštěvovali,“ řekl Hamáček.

Domů
Sdílet
Diskuse