Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. září 2021 v 18:45
Čas čtení 0:40
Tereza Šnajdrová

VIDEO: Na ženu zaútočil bizon. Život jí zachránilo předstírání, že je mrtvá

VIDEO: Na ženu zaútočil bizon. Život jí zachránilo předstírání, že je mrtvá
Zdroj: Unsplash/Nicolas Picard/volně k užití (ilustrační obrázek)
NEWS
Uložit Uložené

Když se žena před rozzuřeným zvířetem snažila utéct, zakopla a upadla na zem. Vleže pak předstírala, že je mrtvá.

Na hrůzný zážitek z výletu do Yellowstonského národního parku Američanka asi jen tak nezapomene. Během túry na ni zaútočil rozzuřený bizon a když se před ním snažila utéct, zakopla a upadla. Právě to jí však pravděpodobně zachránilo život, neboť předstírala mrtvou a zvíře ji nechalo být, informuje zpravodaj Today.

Doporučeno
Seniorka z Prahy vyrazila na Šumavu, kde ji uštkla zmije. Jed si z těla sama vysála, spolykala ho a nyní má vážné následky Seniorka z Prahy vyrazila na Šumavu, kde ji uštkla zmije. Jed si z těla sama vysála, spolykala ho a nyní má vážné následky 2. září 2021 v 15:09

Skupinka lidí v Yellowstonském národním parku pozorovala stádo bizonů, když se jeden z nich rozhodl zaútočit na dvojici, která stála uprostřed louky. Muži se podařilo před rozzuřeným zvířetem utéct, ale žena zakopla a upadla na zem.

Dělej mrtvou, dělej mrtvou,“ začali na ní pokřikovat ostatní. Žena je poslechla a předstíráním, že je mrtvá, si zachránila život. Bizon ji očuchal a po chvilce odcválal zpátky ke svému stádu. 

Bizoni jsou divoká zvířata, která na hrozby reagují agresivním chováním, jako je hrabání kopyty, frkání, kývání hlavou, funění a zvedání ocasu. Pokud to člověka nepřiměje k tomu, aby se vzdálil, může ohrožený bizon zaútočit,“ řekl yellowstonský biolog Chris Geremia a upozornil že je důležité, aby si lidé udržovali vzdálenost od zvířat alespoň 25 metrů

Domů
Sdílet
Diskuse