Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. října 2021 19:50
Čas čtení 0:54
Radim Šlechta

Petr Fiala nebude jednat s Andrejem Babišem o sestavení vlády

Petr Fiala nebude jednat s Andrejem Babišem o sestavení vlády
Zdroj: Občanská demokratická strana
NEWS
Uložit Uložené

Vítězná koalice SPOLU je připravená jednat o funkcích ANO a SPD v Poslanecké sněmovně. O vládě ale bude jednat výhradně s PirSTAN.

Vítězná koalice SPOLU (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) nebude v žádném případě jednat o vládě s Andrejem Babišem (ANO) a hnutím ANO. Podle memoranda, které v sobotu krátce po volbách podepsaly koalice SPOLU a PirSTAN, budou o sestavování vlády jednat tyto tzv. demokratické koalice výhradně mezi sebou. Předseda ODS Petr Fiala to potvrdil v interview pro ČT 24.

Doporučeno
Kdo jmenuje premiéra, když toho nebude prezident Zeman schopen? Zeptali jsme se ústavního právníka Kdo jmenuje premiéra, když toho nebude prezident Zeman schopen? Zeptali jsme se ústavního právníka 12. října 2021 16:15

„Pan premiér mi poslal blahopřejnou SMS, ve které vyjádřil zájem se setkat a jednat,“ řekl v rozhovoru Petr Fiala. Vzápětí však dodal, že s Andrejem Babišem o sestavování nové vlády rozhodně jednat nebude. Koalice SPOLU se prý pokusí vytvořit novou vládu pouze s koalicí PirSTAN, na čemž se obě koalice dohodly hned po volbách. 

Domů
Sdílet
Diskuse