Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. května 2022 21:34
Čas čtení 0:39
Dominik Vetrák

Herní série FIFA mění název. Příští rok se bude jmenovat EA Sports FC

Herní série FIFA mění název. Příští rok se bude jmenovat EA Sports FC
Zdroj: EA
TECH EA SPORTS FC FIFA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

EA oznámila, že další ročník nejoblíbenější fotbalové série mění název.

Společnost EA (Electronic Arts), která vyrábí a vydává hry, oznámila změnu názvu své fotbalové série. Příští rok už hra nevyjde pod názvem FIFA 24, místo toho se přejmenuje na EA Sports FC. EA se nedohodla na spolupráci s organizací FIFA.

Jedním z důvodů, proč se tak stalo, je údajně jedna miliarda dolarů, kterou FIFA požadovala od EA výměnou za to, že EA bude exkluzivně využívat značku FIFA na svých hrách. Tvůrci tvrdí, že kromě názvu se nic jiného nezmění a bude to stejná hra jako v případě předchozích dílů.

Doporučeno
Petr Svoboda o crowdfundingu: Z téměř jeden a půl milionu korun mi zbylo na vývoj Poldy 700 tisíc Petr Svoboda o crowdfundingu: Z téměř jeden a půl milionu korun mi zbylo na vývoj Poldy 700 tisíc 25. dubna 2022 14:30

FIFA vychází každoročně již od roku 1994. EA Sports tehdy vydalo první fotbalovou hru s licencí od fotbalové organizace FIFA. Od té doby společnost EA prodala stovky milionů kopií her a EA na nich vydělala miliardy dolarů – ať už přímým prodejem her nebo prodejem mikrotransakcí a různých bonusů do FUT režimu.

Před pár dny však vyšlo na povrch, že EA Sports a FIFA možná neprodlouží svou smlouvu. Letošní díl FIFA 23 by měl vyjít ještě pod tradičním názvem.

Domů
Sdílet
Diskuse