Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. října 2021 9:00
Čas čtení 0:34
Ondřej Jarůšek

KORONAVIRUS: Česko zažívá prudký nárůst nakažených, přibylo 4224 případů

KORONAVIRUS: Česko zažívá prudký nárůst nakažených, přibylo 4224 případů
Zdroj: TASR/Michal Svítok
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

V nemocnicích už je 834 lidí s covidem-19.

V České republice stále stoupají počty nově nakažených a je patrné, že pandemie začala opět sílit. Během pátku hygienické stanice potvrdily 4224 případů nákazy, což je nejvíce zhruba od poloviny dubna. Od minulého pátku, kdy přibylo 1781 případů, se jedná o velmi prudký nárůst. Počet provedených testů byl přitom srovnatelný.

Doporučeno
Cestovatelský semafor: Jak se od pondělí změní pravidla pro cestování? Cestovatelský semafor: Jak se od pondělí změní pravidla pro cestování? 23. října 2021 8:30

Za posledních sedm dní bylo v přepočtu na sto tisíc obyvatel potvrzeno 176 případů nákazy, za posledních čtrnáct dní to je už 257 případů. Nejvíce zasaženou oblastí podle dat ministerstva zdravotnictví je Českobudějovicko a Ostravsko.

Strmě rostoucí trend se týká i počtu hospitalizovaných pacientů. Na začátku měsíce bylo hospitalizováno 240 osob, dnes už je v nemocnicích 834 osob s covidem-19. Ve vážném stavu je 123 lidí.

Za včerejší den je evidováno také 7 dalších obětí. Tento týden v souvislosti s koronavirem zemřelo již 44 lidí. Celkový počet obětí pandemie vystoupal na 30 608.

Domů
Sdílet
Diskuse