Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. listopadu 2021 19:31
Čas čtení 0:44
Vojtěch Vanda

Co všechno skrývá hasičské auto? Hasiči z Moravskoslezského kraje ukázali, co se v jejich voze nachází

Co všechno skrývá hasičské auto? Hasiči z Moravskoslezského kraje ukázali, co se v jejich voze nachází
Zdroj: HZS Moravskoslezského kraje
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Víš, jaké vybavení mívají hasičská auta, která jsou do akce zapojena jako první? Moravskoslezští hasiči svou výbavu ukázali na Twitteru.

Už jsi někdy viděl, co všechno se nachází v útrobách zásahového hasičského vozu? Hasiči z Moravskoslezského kraje se na sociálních sítích dokonce pochlubili s vybavením svého prvosledového vozidla. Veškeré vybavení vyskládali tak, aby to vypadalo jako stavebnice nebo modelářský set, což fanoušci hasičského vybavení ocenili.

Doporučeno
Čeští hasiči dorazili do Řecka, kde budou pomáhat s nekontrolovatelně se šířícími požáry Čeští hasiči dorazili do Řecka, kde budou pomáhat s nekontrolovatelně se šířícími požáry 9. srpna 2021 11:51

Prvosledové, respektive prvovýjezdové vozy, jsou připravená auta s jednotkou bezpečnostní složky, která k incidentu dorazí jako první. To znamená, že musí být připravena prakticky na jakoukoliv situaci. S čím jezdí hasiči si nyní můžeš prohlédnout na fotkách, které sdílel sbor požárníků z Moravskoslezského kraje.

Podobnou ukázku vozu dělají hasiči, podle jejich vyjádření, jednou za 10 až 15 let. Naposledy, v roce 2009, ukázala své vybavení jednotka v Bruntálu. Nyní se vystavila na odiv čtyřčlenná posádka ostravských hasičů se svými nástroji. 

Domů
Sdílet
Diskuse