Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. listopadu 2021 19:04
Čas čtení 1:41
Dominik Vetrák

Arcane drtí sledovanost na Netflixu. Animovaný seriál tě zanechá v němém úžasu

Arcane drtí sledovanost na Netflixu. Animovaný seriál tě zanechá v němém úžasu
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Arcane ze světa League of Legends zaujal kritiky i diváky po celém světě.

Už od prvního traileru na Arcane bylo jasné, že se může jednat o speciální projekt. Trailery však často klamou, a tak jsme si nedělali zbytečně velké naděje. Avšak po premiéře na Netflixu bylo každému jasné, že tentokrát jsme se klamavých trailerů obávali zbytečně.

Arcane je společně s Castlevanií (také od Netflixu) nejlepším zpracováním videoherní adaptace. Vychází totiž ze světa a z příběhu LoL (League of Legends). Absolutně vůbec však nemusíš znát příběh her. Arcane vypráví ucelený a samostatný příběh se spoustou postav a dějových linií, u kterých ti nic neuteče. Klidně tedy zapomeň na hry a užij si animovaný seriál, který tě nadchne už od první epizody.

Doporučeno
Harry Potter slaví 20 let. Těchto 10 zajímavostí o něm (možná) nevíš Harry Potter slaví 20 let. Těchto 10 zajímavostí o něm (možná) nevíš 16. listopadu 2021 12:30

Celkem jich je devět, přičemž každý týden dostáváme tři nové. Seriál je tedy rozdělený na tři příběhové akty, na jejichž konci nás čeká výrazný dějový posun. A věř nám, že na finále prvního aktu nejsi vůbec připravený. Tvůrci vyprávějí uvěřitelný příběh se skutečným nebezpečím pro postavy. Napětí není umělé, riziko je reálné a přežití kohokoli z hlavních postav není samozřejmostí.

A to tě zamrzí, protože si oblíbíš úplně všechny postavy. Ty se v první řadě odlišují tím, zda žijí v Zaunu nebo Piltoveru. Zaun je „podzemí“ se špinavými uličkami, s chudými lidmi a vlastními zákony. Nad tím je Piltover, moderní, vědecky vyspělé město, které nad Zaunem drží těsně sevřenou ruku. Napětí mezi jejich občany neustále narůstá, což vyústí v zhmotnění problémů, které visí ve vzduchu od samého začátku seriálu.

Arcane drví sledovanosť Netflixu. Animovaný seriál ťa zanechá v nemom úžasne
Zdroj: Netflix

Každá postava je něčím specifická a jedinečná. Postupně se o nich dozvídáme více a pronikáme hlouběji do jejich osobností. Příběh a postavy Arcane jsou mnohem komplexnější než ve většině jiných seriálů, takže postavy mají více tváří a dimenzí, než by se na první pohled mohlo zdát. Děj se zvrtne nečekaným směrem a úspěšně se vyhýbá několika klišovitým nápadům.

Pochválit musíme i nádherně vypadající animaci, která dokázala vložit do animovaných postav spoustu života a emocí. Animace vyniká jak v pohybu a akčních scénách, tak v obyčejných dialozích. Každá epizoda má více než 40 minut a jejich tempo je velmi rychlé. Občas bychom si přáli, aby měly postavy a svět kolem nich více prostoru, protože všechno se děje podstatně rychle.

Avšak je to jen známka kvalitně vybudovaného světa a postav, po kterých toužíš víc a víc s každou další epizodou. Seriálu by to nutně nemuselo pomoci, právě naopak. Takto má alespoň úžasné tempo a dokáže s postavami udělat dostatečný charakterový posun i v kratším čase. Do konce nám zůstává poslední akt, tedy tři závěrečné díly, no a my se jich už nemůžeme dočkat. Zatím seriálu nemáme co vyčítat.

Domů
Sdílet
Diskuse