Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. prosince 2021 11:51
Čas čtení 0:39
Jakub Paulík

VIDEO: Angličan se zapsal do Guinessovy knihy rekordů díky nejhlasitějšímu říhnutí na světě. Přehluší i trombon či vrtačku

VIDEO: Angličan se zapsal do Guinessovy knihy rekordů díky nejhlasitějšímu říhnutí na světě. Přehluší i trombon či vrtačku
Zdroj: Guinnessova kniha rekordů
ZAJÍMAVOSTI GUINNESSOVA KNIHA REKORDŮ
Uložit Uložené

Na překonání rekordu trénoval 5 let.

Nevillu Sharpovi z Austrálie se podařilo zapsat do Guinnessovy knihy rekordů nejhlasitějším mužským říhnutím s hodnotou 112,4 decibelu. Překonal tak rekord Angličana Paula Hunna, jehož říhnutí před 12 lety mělo 109,9 decibelu. Říhnutí nového rekordmana je prý hlasitější než trombon či průměrná vrtačka.

Nejhlasitějším ženským říhnutím se pyšní Elisa Cagnoni, jejíž říhnutí ze 16. června 2009 mělo 107 decibelů.

Doporučeno
Čech David se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů. Pod ledem bez neoprenu a závaží uplaval 80 metrů Čech David se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů. Pod ledem bez neoprenu a závaží uplaval 80 metrů 2. listopadu 2021 12:08

Nový mužský rekordman Neville Sharp své říhání zveleboval už od mladého věku, kdy ho tuto pro děti zábavnou činnost naučila jeho sestra Sandie.

Nevillův netradiční talent oceňovala i jeho manželka, která ho motivovala k tomu, aby zkusil zdolat původní světový rekord. Na svůj pokus, který můžeš vidět v níže přiloženém videu, se připravoval dlouhých 5 let.

Rekordní říhnutí nakonec nahrál ve studiu a podle zaznamenaných decibelů se stal novým mistrem v mužském říhání. Australan Neville Sharp zavtipkoval, že chtěl původní rekord překonat i kvůli tomu, aby titul nepatřil Angličanovi.

@guinnessworldrecords

Loudest burp (male) 🗣 112.4 db by Neville Sharp 🇦🇺

♬ WALTZ THE HAPPY CURMUDGEON - Pedro Jos├⌐ Bern├írdez Sarr├¡a
Domů
Sdílet
Diskuse