Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. prosince 2021 17:53
Čas čtení 1:03
Ilona Hobzová

Adam Vojtěch vyzval k rušení vánočních večírků. Nová opatření vláda zatím nechystá

Adam Vojtěch vyzval k rušení vánočních večírků. Nová opatření vláda zatím nechystá
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Podle ministra zdravotnictví epidemiologická situace stagnuje.

Ministerstvo zdravotnictví dokončilo přípravu vyhlášky o povinném očkování pro vybrané profese a lidi nad šedesát let. Do týdne by měla být ve sbírce zákonů. O zpřísnění opatření kabinet Andreje Babiše v pondělí nejednal. Na tiskové konferenci to oznámil dosluhující ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). 

Vláda Andreje Babiše podpořila vyhlášku o povinném očkování pro určité profesní skupiny a osoby starší šedesáti let. Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha bude vyhláška ve sbírce zákonů v průběhu tohoto týdne. 

„Jsme přesvědčeni o tom, že to je správná cesta i vhledem ke všem statistikám. Vidíme, že lidé zejména v tomto věkovém spektru končí v nemocnicích na jednotkám intenzivní péče“, uvedl Vojtěch. „To, jestli nová vláda a ministr rozhodnou jinak, už bude jejich odpovědnost,“ dodal. Lidé, kterých se vyhláška týká, budou muset být naočkováni do konce února.

Domů
Sdílet
Diskuse