Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. července 2022 16:30
Čas čtení 5:33
Dominik Vetrák

Netflix do konce roku vydá 10 filmů, na které se těšíme více než na Avatara 2

Netflix do konce roku vydá 10 filmů, na které se těšíme více než na Avatara 2
Zdroj: Apple
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX FILMY PROGRAM STREAMINGOVÝCH SLUŽEB
Uložit Uložené

Pouze Netflix vydá ve druhé polovině roku další zajímavé filmy. Toto jsou ty nejlepší a nejočekávanější.

Dívat se na program streamingových platforem je z dlouhodobého hlediska velmi náročné. Na rozdíl od hollywoodských studií totiž nesdělují data premiér předem. O premiéře nějakého filmu v roce 2022 se můžeme dozvědět několik týdnů či měsíců před jeho uvolněním na internet.

Doporučeno
10 nejočekávanějších hororů roku 2022 10 nejočekávanějších hororů roku 2022 20. prosince 2021 9:30

Ze všech streamingových služeb je program Netflixu nejznámější. Většina snímků v tomto článku bude tedy exkluzivním obsahem od Netflixu. Může za to ovšem i fakt, že Netflix natáčí nejvíce snímků.

Blonde – září 2022 (Netflix)

Film bude vycházet ze stejnojmenné knižní předlohy od autorky Joyce Carol Oates. Scénář napsal Andrew Dominik, který také režíroval. Kromě Any de Armas uvidíme také Bobbyho Cannavala, Adriena Brodyho či Scoota McNairyho.

Nepůjde o přesnou biografii, ale spíše fiktivní pohled na život slavné hvězdy, takže musíš počítat i s dramatizací děje. Blonde se zaměří na její život a odhalí depresivní a nepříjemné momenty nejen z dob její největší slávy, ale také ze soukromí. Nejvíce pozornosti dostane samotná herečka Ana de Armas v roli Marilyn. Tvůrcům se podařilo upravit její vzhled, aby se co nejvíce podobala slavné Marilyn, která zemřela v roce 1962 jako 36letá.

Snímek bude vůbec první od Netflixu s ratingem NC-17, takže bude výhradně pro dospělé. Omezení překvapilo i samotného režiséra, který řekl, že očekává, že jeho film urazí spoustu lidí. Režisér si totiž nebral servítky a podle vlastních slov natočil opravdu „šťavnatý“ film, ve kterém se snažil autenticky zobrazit život, kariéru a sexismus v životě Marilyn Monroe.

 

Glass Onion: A Knives Out Mystery – září 2022 (Netflix)

Knives Out byla fantastická detektivní krimi záležitost, která dokázala překvapovat až do samotného konce. Režisér Rian Johnson pracoval s výbornými herci (v čele s Anou de Armas a Chrisem Evansem) a naplno ukázal své režisérské schopnosti, když bravurně zdolal nástrahy tohoto žánru a přinesl velmi čerstvě působící záhadu.

Doporučeno
Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku 11. dubna 2024 12:00

Vybral si k tomu i velmi pěkné prostředí a vytvořil zajímavé postavy. Detektiv Benoit Blanc v podání Daniela Craiga se nám okamžitě dostal pod kůži a my se těšíme, co předvede tentokrát.

Natáčení dvojky probíhalo i v Itálii, přičemž se dočkáme zbrusu nového hereckého obsazení. Ve dvojce budou herci jako Dave Bautista, Ethan Hawke, Edward Norton, Jessica Henwick, Kathryn Hahn, Kate Hudson nebo Jada Pinkett-Smith. Rian Johnson chce, aby každá část této filmové série měla jiný název, takže dvojka se bude jmenovat Glass Onion.

The Gray Man – 22. červenec 2022 (Netflix)

Akční, špionážní film The Gray Man údajně stojí více než 200 milionů dolarů, díky čemuž předčí snímek Red Notice a stane se nejdražším projektem od Netflixu. Na The Gray Man pracují kvalitnější filmaři, a tak doufáme, že nepůjde jen o další přehlídku exotických lokací s drahou akcí jako v případě Red Notice, ale dočkáme se kvalitního akčního filmu.

Příběh je založen na románu od Marka Greaneyho z roku 2009. Hlavní postavou je takzvaný Gray Man nebo Court Gentry, bývalý agent CIA a nájemný vrah na volné noze. Tuto postavu má ztvárnit Gosling a centrálním dějem ve filmu bude smrtelný duel mezi Gentrym a jeho bývalým kolegou Lloydem Hansenem (Evans).

Doporučeno
PŘEHLED: Nejlepší nové seriály v dubnu. Dorazí postapokalyptický Fallout i novinka s Iron Manem PŘEHLED: Nejlepší nové seriály v dubnu. Dorazí postapokalyptický Fallout i novinka s Iron Manem 1. dubna 2024 14:00

Snímek režírovali bratři Russoovi, Joe a Anthony (Avengers: Infinity War, Endgame, Civil War, ...). Kromě Goslinga a Evanse uvidíme také Anu de Armas, Jessicu Henwick nebo Billyho Boba Thorntona a Wagnera Mouru (Escobar v seriálu Narcos).

The Killer – 2022 (Netflix)

David Fincher (Se7en, Gone Girl, ...) natáčí svůj další kriminální thriller. Vynikající režisér se vrací k tomu, co mu jde nejlépe – pracovat s napětím a atmosférou drásající nervy v thrillerovém žánru. Pomohou mu s tím Tilda Swinton a Michael Fassbender v hlavních rolích, ale víc o hereckém obsazení nevíme.

Francouzský komiks, podle kterého snímek vzniká, vycházel přes 20 let, takže film může pokrýt opravdu spoustu dějových linií. Děj zachycuje chladného metodického zabijáka, který čeká na svoji další oběť. Čím déle však čeká, tím více cítí, že ztrácí rozum. Pokud bude film stejný jako komiks, můžeš se těšit na brutální noir příběh ve světě plném zabijáků bez morálního kompasu.

White Noise – 2022 (Netflix)

Noah Baumbauch a Greta Gerwig jsou manželská dvojice se silným hollywoodským odkazem. Jeden nebo druhý stojí scenáristicky či režijně za takovými počiny jako Marriage Story, Lady Bird, Little Women, The Meyerowitz Stories či Frances Ha. Společně chystají film Barbie s Margot Robbie a Ryanem Goslingem v hlavních rolích, ale ještě předtím nás příští rok potěší adaptací knihy White Noise.

Doporučeno
Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava 20. března 2024 9:00

Ta vypráví o Jacku Gladneym, profesorovi v oboru studií Hitlera. Jack je manželem Babette a otcem 4 dětí. Děj zachytí jeho útrapy a radosti v momentě, kdy jeho město postihne katastrofa spojená s chemickým znečištěním. Hlavní postavy ztvární Adam Driver, Don Cheadle, Greta Gerwig a Jodie Turner-Smith.

Extraction 2 – 2022 (Netflix)

Chris Hemsworth se v listopadu a prosinci roku 2021 nacházel v Praze, kde natáčel Extraction 2, pokračování povedeného akčního filmu. Pokud máš rád Johna Wicka, zřejmě ti sedlo i toto, i když rozhodně nešlo o až tak kvalitní žánrovku. Uvidíme, jestli se tvůrci ve dvojce překonají.

O ději víme jen to, že Chrisova postava Tylera Rakea konec jedničky přežila a chystá se na další nebezpečnou misi. O scénář se znovu postarali bratři Russoovi a stejně jako první díl, i ten druhý režíruje Sam Hargrave.

Killers of the Flower Moon – 2022 (Apple TV+)

Leonardo DiCaprio a Martin Scorsese. Okej, co víc dnes divák potřebuje? Asi by se našel jen málokdo, kdo by automaticky neházel na monitor peněženku se záměrem pořídit si lístky do kina. Avšak po The Irishmanovi se musíme uskromnit i při tomto Scorseseho filmu. Kriminální drama totiž natočil pro Apple TV+.

Příběh vychází ze skutečných událostí a z knihy Davida Granna Killers of the Flower Moon: Osage Murders a Birth of the FBI.

Odehrává se ve 20. letech 20. století a popisuje sériové vraždy amerických indiánů z kmene Osage. Ty se začaly dít poté, co na jejich území objevili ropu. Šlo o jeden z prvních případů vraždy, na kterém pracovala FBI. Scénář napsal Eric Roth (A Star is Born). Kromě DiCapria uvidíme také další legendu, a to Roberta De Nira. K nim se přidali Jesse Plemons či Brendan Fraser.

 Killers of the Flower Moon
Zdroj: Apple TV+

All Quiet on Western Front (Netflix)

Veledílo světové literatury Na západní frontě klid, které vyšlo v roce 1929 a napsal ho Erich Maria Remarque, dostalo již několik filmových podob. Filmové adaptace natočili Delbert Mann, Lewis Milestone či Seong-il Cheon.

Doporučeno
Miroslava pracovala s Tomem Hollandem i Mattem Damonem. Jaké bylo zaskakování za Millie Bobby Brown v novém hitu od Netflixu? Miroslava pracovala s Tomem Hollandem i Mattem Damonem. Jaké bylo zaskakování za Millie Bobby Brown v novém hitu od Netflixu? 19. března 2024 8:30

Letos ovšem vyjde další verze legendárního díla. Režie byla svěřena do rukou Edwardu Bergerovi a scénář vytvořil bývalý novinář The Washington Post Ian Stokell s producentkou a herečkou Lesley Paterson, přičemž čerpali z klasického románu o první světové válce. V hlavní roli uvidíme známého německého herce Daniela Brühla (Rivalové).

Havoc – 2022 (Netflix)

Netflix vydá akční thriller někdy v průběhu roku a my se na něj těšíme hlavně proto, že ho režíroval Gareth Evans. Toho můžeš znát jako režiséra úžasných akčních snímků The Raid. Hlavní roli v kriminálním světě plném drog a pochybných detektivů ztvárnil Tom Hardy, přičemž uvidíme i Foresta Whitakera či Timothyho Olyphanta.

Predator: Prey – 5. srpen 2022 (Hulu/Disney+)

Hulu odpremiéruje nového Predátora od režiséra Dana Trachtenberga (10 Cloverfield Lane). Snímek má mít nádech původního filmu s Arnoldem Schwarzeneggerem. Skull zachytí Predátorovu úplně první návštěvu naší planety.

Tvůrci snímek přirovnali k The Revenant, ale neprozradili, čím se tyto dva filmy podobají. Proti obávanému lovci se postaví indiáni a hlavní role budou mít ženské postavy hrané neznámými herečkami.

Bonus: animované filmy Luck a Pinocchio

Režisér Guillermo del Toro v prosinci vydá přes Netflix svůj animovaný film o Pinocchiovi. Ten bude naprosto odlišný než hraný remake této pohádky, který režíroval Robert Zemeckis a uvidíme ho 8. září na Disney+. Del Torův Pinocchio bude depresivnější a jedním z témat snímku bude i fašismus v Itálii, kde se příběh odehrává.

Animák Luck bude naprosto opačný. Jedná se o rodinnou komedii, ve které sledujeme mladou ženu a její život plný neštěstí a smůly. Jednoho dne však najde čtyřlístek a její život se obrátí naruby. Následně ho však ztratí a rozhodne se vyhledat bytost, která by jí mohla přinést více štěstí. Luck si budeš moci pustit na Apple TV+ již 5. srpna.

Zpět
Sdílet
Diskuse