Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. prosince 2021 11:49
Čas čtení 0:46
Tereza Šnajdrová

ČHMÚ varuje před sněhem a ledovkou. Ta bude komplikovat dopravu po celém Česku

ČHMÚ varuje před sněhem a ledovkou. Ta bude komplikovat dopravu po celém Česku
Zdroj: TASR - Jozef Ďurník
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Nízký stupeň nebezpečí platí od dnešního večera až do zítřejšího dopoledne.

Celé Česko se od pátečního večera bude potýkat se sněhovými přeháňkami a náledím, které může působit komplikace nejen v dopravě, ale i chodcům. Pokud přeci jenom musíš vyjet na silnice, dbej zvýšené opatrnosti, radí Český hydrometeorologický ústav.

Doporučeno
Vyšla vyhláška o povinném očkování. Co se v ní píše a pro koho bude povinné očkování platit? Vyšla vyhláška o povinném očkování. Co se v ní píše a pro koho bude povinné očkování platit? 10. prosince 2021 11:05

Na neošetřených komunikacích hrozí problémy v dopravě a zvýšená nehodovost. Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně,“ varují meteorologové. 

Nízký stupeň nebezpečí platí od dnešních 16:00 hodin, a to až do sobotního dopoledne. Během prvního víkendového dne pak během odpoledne začne oblačnosti ubývat, rtuť teploměrů se vyšplhá na -1 až 2 °C a ledovka by nadále komplikovat dopravu neměla.

V neděli pak opět bude oblačno a dočkáme se i sněhových přeháněk. Ranní teploty se budou pohybovat od -1 do -7 °C a ty denní dosáhnou až na 2 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse