Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. prosince 2021 17:29
Čas čtení 1:01
Radim Šlechta

Platnost očkovacích certifikátů se zkrátí až od února. Původně měla změna nastat od nového roku

Platnost očkovacích certifikátů se zkrátí až od února. Původně měla změna nastat od nového roku
Zdroj: TASR/Roman Hanc
NEWS KORONAVIRUS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Platnost očkovacích certifikátů se zkrátí na devět měsíců. K této změně mělo podle původního plánu dojít na začátku ledna. Podle mluvčího resortu zdravotnictví se ale platnost zkrátí až 1. února.

Platnost certifikátů o očkování proti nemoci covid-19 se společně se začátkem roku měla snížit na devět měsíců bez třetí posilující dávky. Mluvčí resortu zdravotnictví Ondřej Jakob ale uvedl, že se k tomuto zkrácení ministerstvo uchýlí až 1. února. Posunout tuto lhůtu chce Česko kvůli sjednocení nařízení s Evropskou unií, která platnost 9 měsíců od února nařizuje všem členským státům. Informoval o tom server Seznam zprávy. 

Posunutím lhůty je podle Jakoba Ministerstvo zdravotnictví prý získá čas na poskytnutí třetí posilující dávky co nejvíce lidem, kteří na ni budou mít právo. Zároveň podle něj vzniká prostor pro stanovení podmínek pro osoby, které se třetí dávkou vakcíny proti koronaviru očkovat nemohou.

Domů
Sdílet
Diskuse