Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. ledna 2022 17:43
Čas čtení 0:49
Adam Novosad

Nejstarší žijící osoba světa dnes slaví 119. narozeniny. Kane Tanaka stále miluje čokoládu i sladké limonády

NEWS JAPONSKO
Uložit Uložené

Japonka žije v domově pro seniory a dodnes ráda luští sudoku či různé matematické hádanky.

Nejstarší osoba na světě dnes slaví své 119. narozeniny. Japonka Kane Tanaka se narodila 2. ledna 1903 a poslední tři roky drží ve svých rukou světový rekord certifikovaný Guinnessovou knihou rekordů jako nejstarší žijící člověk na planetě, informuje Japan Times.

V současnosti žije v domově pro seniory ve městě Fukuoka, kde je o ni dobře postaráno navzdory tomu, že Tanaka už do velké míry nedokáže komunikovat slovy.

Kane Tanaka
Zdroj: TASR/AP

Nejčastěji se s pracovníky zařízení domlouvá pomocí gest, ale mysl jí stále nepřestala pracovat, protože dodnes ráda řeší sudoku a různé matematické hádanky. Ani vysoký věk ji neodradil od mlsání, jelikož podle zaměstnanců domova miluje čokoládu i ochucené perlivé limonády na všechny způsoby.

Za svůj největší cíl momentálně podle rodinných příslušníků považuje dožít se kulatých 120 let. Její dvaašedesátiletý vnuk Eiji jí plánuje jít poblahopřát k narozeninám v nejbližším období, ale situaci i v Japonsku komplikuje pandemie.

Doporučeno
KVÍZ: Poznej, jestli jde o slavné anime, nebo o šílený vymyšlený příběh KVÍZ: Poznej, jestli jde o slavné anime, nebo o šílený vymyšlený příběh 29. listopadu 2023 18:00

Domů
Sdílet
Diskuse