Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. ledna 2022 17:02
Čas čtení 1:02
Ondřej Jarůšek

Miloš Zeman v pondělí jmenuje nového ministra zemědělství, s premiérem Petrem Fialou se bude scházet každý měsíc

Miloš Zeman v pondělí jmenuje nového ministra zemědělství, s premiérem Petrem Fialou se bude scházet každý měsíc
Zdroj: Úřad vlády ČR
POLITIKA MILOŠ ZEMAN PETR FIALA
Uložit Uložené

V neděli proběhl novoroční oběd prezidenta Miloše Zemana s premiérem Petrem Fialou.

Prezident republiky Miloš Zeman v pondělí jmenuje Zdeňka Nekulu (KDU-ČSL) ministrem zemědělství. Oznámil to premiér Petr Fiala (ODS), který v neděli přijel společně se svou manželkou Janou do Lán na novoroční oběd s prezidentem a jeho chotí Ivanou. 

Chybějící člen Fialovy vlády má být jmenován v pondělí v poledne. Nekula nebyl jmenován společně s dalšími členy vlády kvůli svému pozitivnímu testu na koronavirus. Resort tak dočasně vedl šéf KDU-ČSL a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka.

Doporučeno
Dostupnější konopí, předjíždění cyklistů či odebírání dávek. Od nového roku se mění řada zákonů Dostupnější konopí, předjíždění cyklistů či odebírání dávek. Od nového roku se mění řada zákonů 1. ledna 2022 13:30

„Bylo to příjemné setkání a považuji za důležité, aby se taková setkání uskutečňovala, přestože máme s panem prezidentem Zemanem na řadu věcí jiné názory a reprezentujeme jiné skupiny voličů, je potřeba abychom spolu diskutovali a aby ta forma setkávání nejvyšších ústavních představitelů: prezidenta republiky a premiéra, aby byla pokud možno intenzivní a pravidelná,“ řekl předseda vlády po obědě s prezidentem.

„S panem prezidentem jsme se domluvili, že se budeme setkávat pravidelně, zhruba jednou za měsíc, abychom si mohli vyměnit svoje pohledy na věci. Také jsme se domluvili na tom, že už zítra se uskuteční v poledne jmenování nového ministra zemědělství,“ dodal dále premiér.

Ještě předtím, než bude Nekula jmenován ministrem zemědělství, se má s prezidentem Milošem Zemanem sejít. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček na Twitteru uvedl, že hlava státu má chybějícího členy Fialovy vlády přijmout na zámku v Lánech v 11 hodin, o hodinu později pak proběhne jmenování.

Domů
Sdílet
Diskuse