Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. ledna 2022 18:26
Čas čtení 0:42
Martin Adam Pavlík

Novak Djoković se chce už příští rok vrátit na Australian Open i navzdory tříletému zákazu. Pustí ho, jen pokud se nechá naočkovat

Novak Djoković se chce už příští rok vrátit na Australian Open i navzdory tříletému zákazu. Pustí ho, jen pokud se nechá naočkovat
Zdroj: Getty Images/Clive Brunskill-Staff
SPORT NOVAK DJOKOVIĆ
Uložit Uložené

Potvrdil to premiér státu Viktorie.

Začátkem týdne jsme tě informovali o tom, že srbský tenista Novak Djoković dostal od australského soudu tříletý zákaz vstupu do Austrálie. Podle portálu Sport24.sk se však Srb chce vrátit na Australian Open už příští rok. Řekl to ředitel tenisového turnaje Craig Tiley.

Doporučeno
Jiří Procházka bude bojovat o titul UFC. Se šampionem se pobije v květnu Jiří Procházka bude bojovat o titul UFC. Se šampionem se pobije v květnu 23. ledna 2022 8:17

„Jeho záměrem bude startovat na příštím Australian Open. Je mužská světová jednička a úvodní grandslam sezóny miluje, vždyť ho vyhrál devětkrát,“ přiblížil Tiley, který nejprve udělil Srbovi výjimku, aby jako jediný neočkovaný mohl letos na prestižním turnaji soutěžit, ale nakonec zasáhla vláda. Poté, co tenistovi zrušili víza, deportovali ho ze země.

Novak Djokovič
Zdroj: TASR/AP

Grandslamového turnaje v Melbourne se však bude moci v roce 2023 Djoković zúčastnit pouze v případě, že se nechá naočkovat. Jasně to řekl premiér státu Viktorie Daniel Andrews. „Nadal to dobře vystihl. Kdyby Novak Djokovič sáhl po vakcíně a nechal se očkovat tak, jako většina hráčů, mohl se vyhnout problémům,“ zdůraznil Andrews.

„Možná si ten chlapík myslel, že má vyšší postavení než celý turnaj, ale není tomu tak. Proto je letošní Australian Open bez světové jedničky a zatím je navzdory absenci Djokoviče velmi úspěšný,“ dodal premiér.

Domů
Sdílet
Diskuse