Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. ledna 2022 9:30
Čas čtení 7:19
Daniel Mikolášik

Gunna: svěřenec Young Thuga, jehož kvality na Slovensku ocenili více rapeři v backstagy než fanoušci pod pódiem

Gunna: svěřenec Young Thuga, jehož kvality na Slovensku ocenili více rapeři v backstagy než fanoušci pod pódiem
Zdroj: Getty Images For Kenzo/Victor Boyko
HUDBA
Uložit Uložené

S Young Thugem ho spojila vražda kamaráda, dnes ovládá sociální sítě frází „pushing 🅿️“.

„Neměl jsem až tak dobrý život. Nenarodil jsem se do rodiny se spoustou peněz. Nebyli jsme chudí, ale ani bohatí. Moje rodina mě naučila šetřit a dokázat vyžít i z mála,“ popisuje své dětství 28letý Gunna, reprezentant atlantského trapového zvuku a svěřenec zaběhnutého Young Thuga.

Rodným jménem Sergio Giavanni Kitchens je aktuálně jeden z nejvíce hot raperů nové rapové vlny. Už v začátcích se odlišoval svým mírně chraplavým zpěvným rapem, který popsal jako pouliční melodii.

Jeho první sólové mixtapy sestávaly z emotivního rapu ve skladbách, ve kterých posluchače doprovázel temnějšími časy, ale nutil ho dostat se z toho všeho špatného ven. Dnes svými skladbami ovládá hudební žebříčky a sociální sítě vlastním slangem a jedinečnými frázemi. Poznej příběh rapera, který dostal atlantské pouliční melodie až na samotný vrchol.

Formování nového zvuku z Atlanty

Sergio se narodil 14. června 1993 ve městě College Park v americkém státě Georgia. Vyrůstal však v Atlantě, která je považována za mekku rapu. Ať už jde o starší jména jako OutKast, Ludacris, Usher, T.I. nebo Gucci Mane, ale i představitele tzv. nové vlny jako Pooh Shiesty, Migos, 21 Savage, Young Thug či Future, atlantský specifický zvuk uměl vždy zaujmout a měl co nabídnout.

V posledních letech jsme už zažili desítky případů, kdy se neznámý raper z Atlanty dostal na přední příčky hudebních žebříčků. A jedním z nich je právě Gunna. Dětství prožil bez otce. Matka na něj a jeho další čtyři starší bratry byla úplně sama. Pracovala v jídelně místní základní školy, kterou navštěvoval také Sergio. Podle jeho slov pro magazín The Fader mu byla vždy velkou oporou.

Gunna
Zdroj: Prince Williams/Wireimage

K hudbě inklinoval odmala a jeho první angažování do rapu začalo někdy kolem 12 let, kdy si z legrace v garáži u kamaráda Bobbyho napsal a nahrál svou první amatérskou skladbu Swag So Cool. Později však začal trávit více času na ulici, která byla v Atlantě do velké míry spjata právě s rapovým žánrem.

V roce 2011 čelil obviněním z drogové trestné činnosti, ale nakonec se z toho dostal a rozhodl se přehodnotit své priority, ukončit střední školu a více se soustředit na hudbu. „Musel jsem přestat s těmi sr*čkami a vložit do hudby všechno,“ vzpomínal v roce 2017 na své rapové začátky.

Začínal s motivačními skladbami, inspirovala ho k tomu matka

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 109380 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse