Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. února 2022 11:20
Čas čtení 1:43
Radim Šlechta

Komunistickým kandidátem na Hrad je Josef Skála. Konzervativní vlastenec, který se neúspěšně ucházel o post předsedy strany

Komunistickým kandidátem na Hrad je Josef Skála. Konzervativní vlastenec, který se neúspěšně ucházel o post předsedy strany
Zdroj: KSČM
NEWS PREZIDENTSKÉ VOLBY 2023
Uložit Uložené

KSČM poslala do boje o Hrad Josefa Skálu. Ten ale nejprve bude muset nasbírat potřebných 50 tisíc podpisů, aby se voleb mohl zúčastnit.

Komunisté poprvé v historii nasadili svého kandidáta do nadcházejících voleb prezidenta republiky. O hlasy voličů se pokusí usilovat bývalý místopředseda strany Josef Skála. Vzhledem k tomu, že se KSČM v posledních volbách ocitla mimo Sněmovnu, nedostane podporu ani v horní ani v dolní komoře parlamentu. Bude tak muset nejprve nasbírat 50 tisíc podpisů občanů. Jeho kandidaturu oznámili komunisté na svém Facebooku.

„KSČM vyšle do boje o Pražský hrad Josefa Skálu. Než jej necháte onálepkovat různými novináři a samozvanými komentátory, zkuste jej porovnat s tím, co se zatím v prezidentském klání nabízí. Pak Vám jednoznačně - nejste-li miliardář nebo tunelář - musí vyjít jako nejlepší volba,“ uvedla současná předsedkyně strany Kateřina Konečná. O kandidatuře se se Skálou měla dohodnout již před dvěma týdny.

Domů
Sdílet
Diskuse