Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. února 2022 14:33
Čas čtení 1:27
Radim Šlechta

Rusko rozestavuje na hranicích Běloruska a Ukrajiny 30 tisíc vojáků. Podle Kremlu ale nestabilitě přispívají Spojené státy

Rusko rozestavuje na hranicích Běloruska a Ukrajiny 30 tisíc vojáků. Podle Kremlu ale nestabilitě přispívají Spojené státy
Zdroj: TASR
NEWS BĚLORUSKO RUSKO UKRAJINA
Uložit Uložené

Rusko rozšířilo řady svých vojáků na hranicích Běloruska a Ukrajiny. Mohlo by se jednat o jednu z potenciálních linií ofenzivy.

Vztahy mezi Západem a Ruskem jsou kvůli situaci na Ukrajině stále napjatější. Ani Bílý dům v současnosti netuší, jak se prezident Ruska Vladimir Putin rozhodne dále postupovat a neví se, jestli se rozhodl zemi napadnout, či nikoliv. V Bělorusku, sousedícím s Ukrajinou, má však Rusko již 30 tisíc vojáků. Informuje o tom server BBC.

Rusko rozšiřuje zastoupení své armády na území Běloruska. V současnosti by v části, která sousedí se severem Ukrajiny, měla mít země okolo 30 tisíc vojáků. Konstatoval to tajemník Severoatlantické aliance Jens Stoltenberg. Zdůraznil, že se jedná o největší počet ozbrojenců, který na území Běloruska země měla.

Domů
Sdílet
Diskuse