Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. února 2022 11:04
Čas čtení 1:23
Vojtěch Vanda

Kanadské hlavní město zažívá masivní protesty. Ottawu zatarasil „Konvoj svobody“

Kanadské hlavní město zažívá masivní protesty. Ottawu zatarasil „Konvoj svobody“
Zdroj: TASR/AP
NEWS KANADA
Uložit Uložené

Kanadské hlavní město čelí protestujícím, kteří se bouří proti koronavirovým opatřením. Starosta Jim Watson musel kvůli blokádě centra města vyhlásit nouzový stav.

Situace, která absolutně není pod kontrolou. Tak popisují již týden trvající protesty autority v kanadském hlavním městě Ottawa. Lidé nejen z řad řidičů kamionů protestují proti nynějším opatřením proti koronaviru. Centrum města blokují obří kamiony a početné skupiny protestujících se srocují poblíž tamního parlamentu. Vývoj další situace je nejistý. Informuje BBC.

Doporučeno
Z varianty omikron tě mohou bolet oči a uši. K příznakům mohou patřit i zažívací potíže, kýchání a bolesti páteře Z varianty omikron tě mohou bolet oči a uši. K příznakům mohou patřit i zažívací potíže, kýchání a bolesti páteře 7. února 2022 11:43

Všechno začalo takzvaným „Konvojem svobody“, což byl protest řidičů kamionů proti novému protikoronavirovému opatření. Kanadská vláda schválila, že řidiči musí být, pokud chtějí překračovat hranici se Spojenými státy, očkovaní. To se řidičům nelíbilo a vyjeli na protest do hlavního města blokovat dopravu. K nim se následně přidali další protestující, z čehož se vyvinula masivní demonstrace proti nařízením vlády a také proti premiérovi Justinu Trudeauovi. 

Domů
Sdílet
Diskuse